Σάλος στην Κολομβία για τα καλλιστεία «Μις Στρινγκ»: Βάζουν 8χρονα κορίτσια να διαγωνίζονται με τάνγκα!

14 Ιανουαρίου, 2015 12:41 ΜΜ
More videos

Μεγάλη πολεμική έχει ξεσηκώσει στην Κολομβία ένας διαγωνισμός ομορφιάς με τίτλο «Μις Στρινγκ», στον οποίο δεν έλαβαν μέρος ενήλικες γυναίκες αλλά οκτάχρονα κορίτσια με προκλητικά μαγιό.

Ο διαγωνισμός αυτός, που στα ισπανικά αποκαλείται Μις Τανγκίτα (που αυτολεξί σημαίνει τάνγκα -Mis Tanguita), προκάλεσε σάλο στην Κολομβία, σε μια χώρα στην οποία σημειώνονται διαδοχικά κρούσματα παιδικής πορνείας.

Το κύμα αγανάκτησης σάρωσε τα κοινωνικά δίκτυα δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ στην πόλη Μπαρμπόσα στα βορειοανατολικά της Κολομβίας.

«Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος», ανέφερε ο Ρότσιο Γκαλεάνο, δήμαρχος της πόλης, σε συνέντευξή του με έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σημειώνοντας ότι τα ανήλικα κορίτσια συμμετείχαν καθώς οι διοργανωτές είχαν λάβει τη γονική συναίνεση.

Η «νικήτρια» του φετινού διαγωνισμού

Απόλυτα αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, είναι η επικεφαλής των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά, Κριστίνα Πλάζες η οποία με ανάρτησή της στο Twitter, χαρακτήρισε το διαγωνισμό «ντροπή», που προκαλεί μια «συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Χαρακτηρίζοντας «φρικτούς και ανεύθυνους» τους γονείς που επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο διαγωνισμό η Κριστίνα Πλάζες ανακοίνωσε την πρόθεσή της «να επανεξετάσει την υπόθεση με τους δικηγόρους για να καθορίσουν τις κατάλληλες ενέργειες» εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού, των χορηγών αλλά και των γονέων.

Οι διαγωνισμοί ομορφιάς έχουν μεγάλη δημοτικότητα στην Κολομβία και σε αρκετές χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής από που προέρχονται οι περισσότερες νικήτριες στους διεθνείς διαγωνισμούς όπως η Μις Κόσμος ή η Μις Υφήλιος.

Εικόνες από το Μις Στρινγκ 2014:

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: