Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑυστραλίαΣάλος στην Αυστραλία: Η ακροδεξιά Πολίν Χάνσον με μπούρκα στη Βουλή

Σάλος στην Αυστραλία: Η ακροδεξιά Πολίν Χάνσον με μπούρκα στη Βουλή

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η εμφάνιση με μπούρκα της επικεφαλής της ακροδεξιάς Πολίν Χάνσον στο κοινοβούλιο της χώρας. Σκοπός της, όπως λέει, ήταν να επιχειρηματολογήσει υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στην Αυστραλία, προκάλεσε όμως την γενική κατακραυγή.

Η γερουσιαστής, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος “One Nation”, ζήτησε να απαγορευθεί η μπούρκα στην Αυστραλία, χαρακτηρίζοντάς την απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Ο κίνδυνος είσαι εσύ! Ντροπή σου!», φώναξαν συνάδελφοί της από το Εργατικό Κόμμα, κατηγορώντας την για έλλειψη σεβασμού απέναντι στο μισό εκατομμύριο μουσουλμάνων που ζουν στην Αυστραλία.

Έντονα ενοχλημένος από την κίνηση της ακροδεξιάς γερουσιαστού ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Μπράντις, την κάλεσε «να αναλογιστεί» τι έκανε: «Σε αυτή τη χώρα ζουν μισό εκατομμύριο Αυστραλοί που είναι μουσουλμάνοι, στην πλειονότητά τους νομοταγείς, καλοί Αυστραλοί. Είναι αποκρουστικό να γελοιοποιεί κανείς αυτή την κοινότητα, να τη στριμώχνει στη γωνία και να κοροϊδεύει τη θρησκευτική της ενδυμασία – σας ζητώ να αναλογοστείτε τι κάνατε».

Στην παρθενική της ομιλία στη Γερουσία, είχε ζητήσει να κλείσει η Αυστραλία τα σύνορα στους μουσουλμάνους μετανάστες τονίζοντας: «Κινδυνεύουμε να κατακλυστούμε από μουσουλμάνους που είναι φορείς μιας ασύμβατης με τη δική μας κουλτούρας και ιδεολογίας».

[euronews]

Τα πιο σημαντικά