Σάλος με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς

2 Σεπτεμβρίου, 2022 5:25 ΜΜ
More videos

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξοργιστική δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τον βιασμό.

Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε, μιλώντας στον Σκάι, πως για να μείνει μια γυναίκα έγκυος «πρέπει να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

«Δεν κάθεται καμία γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, μην τρελαθούμε. Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα, πρέπει να έχει συμμετοχή. Πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψη», είπε ο Μητροπολίτης.

Όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες αντέδρασαν, ο κ. Χρυσόστομος είπε ειρωνικά: «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή».

Με αφορμή το κήρυγμα, που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί, έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή».

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης είπε πως η Εκκλησία είναι και κατά της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς ο μοναδικός λόγος για να υπάρχει είναι η τεκνοποίηση.

Κεραμέως: Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία – Κικίλιας: Ντροπή για όλους η δήλωση

Την έντονη αντίθεσή του στις δηλώσεις του κ. Χρυσόστομου εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.


«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», έγραψε ο κ. Κικίλιας.


«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού», έγραψε στο twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.