Σάλος με τις δηλώσεις Λασκαρίδη: «Τους έχουμε χ@@@@ς όλους»

24 Μαΐου, 2021 12:26 ΜΜ
More videos

Αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον οργανισμό EIC (European Investigative Collaboration), για να την έρευνα με τίτλο «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, ο Πάνος Λασκαρίδης υποστήριξε ευθαρσώς πως οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «τους έχουμε χ@@@@@@@ς όλους».

Ειδικότερα, ο Πάνος Λασκαρίδης ανέφερε στην τοποθέτησή του το εξής απαξιωτικό σχόλιο:

«Αυτό πρέπει να καταλάβετε καλά είναι πως οι άνθρωποι της Ναυτιλίας δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Τον έχουν χ@@@@@ο τον πρωθυπουργό. Δεν τον έχουν καμία ανάγκη. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα.

Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα έφεραν προ απροόπτου τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε επίσης για το ζήτημα, όταν του έκανα ερώτηση για το κατά πόσο η ελληνική Ναυτιλία συμμορφώνεται με τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις.

«Εκατό τοις εκατό», απάντησε ο κ. Πλακιωτάκης, ωστόσο οι δημοσιογράφοι εν συνεχεία του έδειξαν το απόσπασμα με τις επίμαχες δηλώσεις του Πάνου Λασκαρίδη. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία», δήλωσε αμήχανα ο υπουργός Ναυτιλίας.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο εφοπλιστής προχώρησε σε ανασκευαστική δήλωση στην οποία σύμφωνα με τα naftikachronika.gr αναφέρει τα εξής:
«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ό,τι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας. Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές, θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

Σε ό,τι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».