Σάλος με την δήλωση του Νίκου Μάνεση για το IQ της Μαρίας Σπυράκη

17 Δεκεμβρίου, 20224:25 ΜΜ
More videos

Στο ξεκίνημα της εκπομπής του, ο Νίκος Μάνεσης σχολίασε το Qatargate σε συνδυασμό με την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη.

“Πόσο IQ πρέπει να έχεις για να καταφέρεις να μπεις στο κάδρο του σκανδάλου του Κατάρ;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και συνέχισε. “Την Μαρία Σπυράκη την γνωρίζουμε πολύ καλά, ήμασταν συνάδελφοι τόσα χρόνια. Πώς είναι δυνατόν, ενώ η περίπτωσή της αφορά διοικητική υπόθεση, της τάξης των 5-10.000 ευρώ να καταφέρεις να παίζεις στα ξένα δίκτυα δίπλα από το πρόσωπο της Εύας Καϊλή;”.

Καϊλή – Σπυράκη: Ποιες ποινές προβλέπονται σε περίπτωση που καταδικαστούν

Για τις πιθανές ποινές που θα αντιμετωπίσουν σε περίπτωση καταδίκης τους οι Ελληνίδες ευρωβουλεύτριες Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη μίλησε ο Ορέστης Ομράν, δικηγόρος Βρυξελλών, με βάση τη βελγική νομοθεσία.

Και οι δύο ελέγχονται για υπόνοιες απάτης σχετικά με τις αποζημιώσεις των συνεργατών τους στο Ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που η Εύα Καϊλή βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.
Η περίπτωση της Σπυράκη

“Φαίνεται πως ελέγχεται για παρατυπίες, οι οποίες αφορούν τη διαχείριση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, συγκεκριμένα για ατασθαλίες στις δηλώσεις των εξόδων των βοηθών της και οι ποινές που προβλέπονται είναι χρηματικές και αν διαγνωσθεί ότι υπάρχει ζήτημα ποινικής διαχείρισης τότε μπορεί να ειδοποιηθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα κινηθεί με τις αντίστοιχες ποινικές διαδικασίες” δήλωσε ο κ. Ομράν.

Ποινή έως και 10 ετών στην περίπτωση Καϊλή

Για την Εύα Καϊλή, τόνισε πώς “το ζήτημα είναι για ποια ποινικά αδικήματα θα κατηγορηθεί. Οι ποινές που προβλέπει ο βελγικός Ποινικός Κώδικας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι από 6 μήνες μέχρι και 10 έτη”.

Για το αν μπορεί να είναι ελαφρυντικό για εκείνη το γεγονός, ότι ο σύντροφός της φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη, για την περίπτωση του παράνομου χρηματισμού, ο δικηγόρος δήλωσε πως αυτό “θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας”.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι με δεδομένο ότι είναι μητέρα ανήλικου παιδιού τόνισε “πως οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό είναι πρώτον, η διαπίστωση ότι δεν συντρέχει λόγος ή πιθανότητα φυγής και δεύτερον ότι δεν συντρέχει η πιθανότητα βγαίνοντας από τη φυλακή και αναμένοντας την εκδίκαση της υποθέσεως να καταστρέψει αποδεικτικό υλικό που θα οδηγήσει στην αθώωσή της”.

Τέλος σημείωσε ότι από μόνο του το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή έχει ανήλικο τέκνο δεν βοηθάει.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News