«Αν ο κοσμός δεχθεί αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, τότε κανένα έθνος δεν είναι ασφαλές»
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση – θέση της Μαρίν Λεπέν αναφορικά με την ανατροπή του Μαδούρο και την σύλληψή του από τις Αμερικανικές αρχές. Από την μια όπως λέει, αναγνωρίζει πως το καθεστώς στην Βενεζουέλα ήταν βάναυσο, από την άλλη όμως τονίζει πως οι ΗΠΑ δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα επέμβασης σε μια ξένη χώρα.
Η ανάρτηση για την Μαρίν Λεπέν
🚨🇫🇷🇻🇪 LE PEN: "IF THE WORLD ACCEPTS WHAT THE U.S. JUST DID IN VENEZUELA, NO NATION IS SAFE"
Marine Le Pen just dropped a bomb on the U.S. for taking down Maduro.
Yes, she admits his regime was brutal: communist, authoritarian, and guilty of plunging millions into misery.… pic.twitter.com/BU7CAge9kD
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) January 4, 2026
«Η Μαρίν Λεπέν μόλις έριξε μια βόμβα στις ΗΠΑ επειδή ανέτρεψαν τον Μαδούρο.
Ναι, παραδέχεται ότι το καθεστώς του ήταν κομμουνιστικό, αυταρχικό και ένοχο για τη βύθιση εκατομμυρίων ανθρώπων στη δυστυχία.
Αλλά η Λεπέν λέει ότι αυτό δεν δίνει στην Αμερική το δικαίωμα να παίζει τον παγκόσμιο μπάτσο.
Η προειδοποίησή της; Αν ο κόσμος αποδεχτεί την αλλαγή καθεστώτος στις ΗΠΑ ως φυσιολογική, τότε καμία χώρα δεν είναι ασφαλής, ούτε καν η δική της.
Για αυτήν, πρόκειται για το μέλλον της ίδιας της κυριαρχίας.

“Υπήρχαν χίλιοι λόγοι για να καταδικάσει κανείς το καθεστώς του Μαδούρο.
Υπάρχει ένας θεμελιώδης λόγος για να αντιταχθεί στην αλλαγή καθεστώτος που μόλις έφεραν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Βενεζουέλα.
Η κυριαρχία των κρατών δεν είναι ποτέ διαπραγματεύσιμη, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, τη δύναμή τους ή την ήπειρό τους. Είναι απαραβίαστη και ιερή.
Το να αποκηρύξουμε αυτήν την αρχή σήμερα για τη Βενεζουέλα θα ήταν σαν να αποδεχτούμε την υποδούλωση μας αύριο.
Θα ήταν ένας θανάσιμος κίνδυνος σε μια εποχή που ο 21ος αιώνας είναι ήδη το σκηνικό για μεγάλες γεωπολιτικές αναταραχές.»
