Σάλος με γλυπτό «Φύλακα άγγελο» που εγκαταστάθηκε στο Παλαιό Φάληρο

13 Δεκεμβρίου, 2017 11:54 ΠΜ
More videos

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης, μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου δημιούργησε το γλυπτό αρχικά σε πηλό και στη συνέχεια έγινε εκμαγείο το οποίο χρησίμευσε για τη διαδικασία της χύτευσης σε μπρούντζο. Ο γλύπτης φρόντισε για την καλλιτεχνική και αισθητική εικόνα του έργου και τον χρωματισμό του σε κόκκινο χρώμα, όπως είχε προτείνει και έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο κύριο Διονύση Χατζηδάκη σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου.

Την όλη δαπάνη του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η αστική και μη κερδοκοπική εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, επισφραγίζοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους προς το Δήμαρχο της πόλης Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.

Τι αναπαριστά ακριβώς; Όχι φυσικά κάποιον «άγγελο» -όλοι οι άγγελοι της Πίστης μας απεικονίζονται με όμορφες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ μορφές και κατάλευκα ρούχα!-, αλλά τον γνωστό ΝΕΦΕΛΙΜ «Μαλτσέχ» που προσκυνούν οι ανά τον κόσμο σατανολάτρες!!! Μάλιστα το γλυπτό που αναπαριστά τον ΔΑΙΜΟΝΑ «Μαλτσέχ» είναι «ενδεδυμένο» σε χρώμα ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ, παραπέμποντας στις γνωστές απεικονίσεις του Διαβόλου, που είναι πάντα ζωγραφισμένος με βαθύ κόκκινο χρώμα…

γράφει στην ιστοσελίδα της η Ελεύθερη ώρα

Κύριε Δήμαρχε ΠΩΣ μπορέσατε και δεχτήκατε να εγκατασταθεί ένα τέτοιο γλυπτό σε περίοπτη θέση του Δήμου σας; Είμαστε σίγουροι αγαπητέ μας κύριε Χατζηδάκη ότι ΔΕΝ γνωρίζατε από πριν τι συμβολίζει το εν λόγω βέβηλο άγαλμα! Περιμένουμε λοιπόν, από εσάς που έχετε αποδείξει ότι είστε ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, να προβείτε στις δέουσες ενέργειες και να ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ το «είδωλο» αυτό που προσβάλλει συν τοις άλλοις και την αισθητική του Δήμου σας! Ρωτάμε ακόμη τον κύριο Θανάση Μαρτίνο και την σύζυγό του κυρία Μαρίνα Μαρτίνου, που τόσα και τόσα ΑΓΑΘΑ έχουν πράξει προς όφελος του τόπου μας, που τόσες και τόσες ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ έχουν κατά καιρούς κάνει υπέρ δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας: γνωρίζετε τι συμβολίζει αυτή η ασχήμια, και -αν όχι- τώρα που μάθατε θα συνεχίσετε να εγκρίνετε την ανέγερσή του στην πόλη του Π. Φαλήρου;

συνεχίζει το δημοσίευμα της η Ελεύθερη ώρα

[palaiofaliro]