Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
διεθνήΣάλος με γκέı ópγιο στο Βατικανό: Το oργάνωσε ιερέας σε ενορία, παραιτήθηκε...

Σάλος με γκέı ópγιο στο Βατικανό: Το oργάνωσε ιερέας σε ενορία, παραιτήθηκε ο Πολωνός επίσκοπος

Την παραίτηση ενός Πολωνού επισκόπου, ο οποίος ήταν επικεφαλής μιας επισκοπής της νότιας Πολωνίας που προσέλκυσε πρόσφατα την προσοχή των τοπικών μέσων ενημέρωσης επειδή ένας ιερέας οργάνωσε όργιο στην ενορία του, ανακοίνωσε την Τρίτη το Bατικανό.

Η ανακοίνωση του Βατικανού αναφέρει ότι «ο Άγιος Πατέρας αποδέχτηκε την παραίτηση» του Γκρέγκορς Κάζακ από την επισκοπή του Σοσνόβιετς, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο στην Ντάμπροβα Γκόρνιτσα, μια ενορία της επισκοπής του Σοσνόβιετς, όπου ένας από τους ιερείς οργάνωσε ένα όργιο, προσκαλώντας και έναν ιερόδουλο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο προσκεκλημένος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της βραδιάς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο επίσκοπος Κάζακ, ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ζήτησε από τους πιστούς να του «συγχωρέσουν» τις «ανθρώπινες αδυναμίες» του. Ο Κάζακ χειροτονήθηκε επίσκοπος το 1989 και ήταν επικεφαλής της επισκοπής του Σοσνόβιετς από το 2009. «Ο πατήρ Τόμας Ζ. και δύο λαϊκοί διέπραξαν μια πολύ σοβαρή παράβαση των ηθικών αξιών, την οποία η Εκκλησία δεν ανέχεται και την καταδικάζει σθεναρά. Το συμβάν αυτό αποτελεί σκάνδαλο για τους πιστούς και η δημόσια κατακραυγή είναι δικαιολογημένη», αναφέρεται στον ιστότοπο της επισκοπής.

Τα πιο σημαντικά