Σάλος με κρυμμένα ναζιστικά σύμβολα σε γερμανική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση.

26 Νοεμβρίου, 2016 3:52 ΠΜ
More videos

Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Η διαφήμιση κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και ήταν ένα συγκινητικό σποτ (σαν αυτά που κάνει κάθε χρόνο η εταιρεία Edeka) που έστελνε το δικό της μήνυμα προς τους γονείς και το πως πρέπει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους τις φετινές γιορτές.

1EDEKA

Όμως κάποιοι πρόσεξαν πως μέσα στο σποτ υπήρχαν πολλά ναζιστικά σύμβολα. Όπως αναφέρει ο Guardian οι περισσότεροι εστιάζουν στον αριθμό που αναγράφεται στην πινακίδα ενός αυτοκινήτου Volvo που υπάρχει στη διαφήμιση.

Η πινακίδα γράφει το MU SS 420 και θεωρούν πως το SS παραπέμπει στην γνωστή ναζιστική ομάδα της διαβόητης Σούτσστάφελ του Χίτλερ, ενώ το 420 συμβολίζει τα γενέθλια του Χίτλερ, ο οποίος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου.

zeitschenken-edeka-weihnachtswerbung-youtube-2016-11-18-12-31-49-5efd364f-fc52-46bf-a922-2dc2dc9be05bEDEKA

Επίσης σε ένα άλλο αυτοκίνητο που υπάρχει στη διαφήμιση η πινακίδια γράφει SO LL 3849, όπου ο αριθμος 84 αντιπροσωπεύει τα γράμματα H και D δηλαδή τα αρχιγράμματα του Heil Deutschland ενώ οι αριθμοί στην άκρη, δηλαδή το 3 και το 9 σχηματίζουν το 39 που είναι σύμβολο του χριστιανισμού και του αντισημιτισμού.

maxresdefaultEDEKA

Όπως αναφέρει και η Metro οι ειδικοί δηλώνουν πως είναι απίθανο η παρουσία των συμβόλων στο σποτ να ήταν τυχαία και ο Guardian αναφέρει πως οι Γερμανοί μπορούν σχεδόν ελεύθερα να επιλέξουν τί αναγράφεται στις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

zeitschenken-edeka-weihnachtswerbung-www-youtube-com-watch-v-jjEDEKA

Tα τελευταία χρόνια παρατηρείται η αύξηση των περιπτώσεων που Γερμανοί εξτρεμιστές επιλέγουν συγκεκριμένες πινακίδες για να στείλουν έμμεσα μηνύματα. Και όλα αυτά σε μία Γερμανία που εμφανίζει αύξηση των εθνικιστών και μπαίνει σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: