Σάλος με γράμμα σε στήλη συμβουλών: «Να παρατήσω το παιδί μου για χάρη του αρραβωνιαστικού μου;»

24 Αυγούστου, 2017 7:42 ΠΜ
More videos

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια πραγματικά αδιανόητη επιστολή που φέρεται να έγραψε μια μητέρα σε διαδικτυακή «στήλη» συμβουλών, στην οποία διερωτάται αν θα πρέπει ή όχι να υποκύψει στην απαίτηση του αρραβωνιαστικού της να σταματήσει να βλέπει το παιδί της, προτού ξεκινήσουν μαζί την νέα τους ζωή.

Η συντάκτρια της εν λόγω επιστολής, με τίτλο «Εγκλωβισμένη σε ένα δίλημμα», έγραψε στην ψυχολόγο του ιστότοπου συμβουλών “Dear Wendy” ζητώντας συμβουλές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. «Είμαι μια 30χρονη διαζευγμένη γυναίκα με έναν γιο, του οποίου την επιμέλεια έχουμε από κοινού με τον πρώην σύζυγό μου. Ο φίλος μου, που είναι επίσης χωρισμένος, έχει μια κόρη την οποία δεν βλέπει καθόλου, αφού η μητέρα της έχει την αποκλειστική επιμέλεια. Αυτήν την περίοδο βλέπω το παιδί μου μόνο κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο. Πριν από ένα μήνα, βλέπετε, το αγόρι μου μού έκανε πρόταση γάμου και δέχτηκα αλλά πρόσφατα μου ζήτησε να σταματήσω τελείως να βλέπω τον γιο μου».

Αν και κάποιος θα περίμενε ότι το θέμα θα τελείωνε εκεί, με τη γυναίκα να αρνείται κατηγορηματικά και να δίνει τα παπούτσια στο χέρι στον παράλογο μνηστήρα, τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά διαφορετικά: «Του είπα ότι οι γονείς μου ήθελαν να περνούν χρόνο με τον εγγονό τους και ότι αυτό είναι εφικτό μόνο τα σαββατοκύριακα που τον παίρνω εγώ στο σπίτι μου. Εκείνος μου απάντησε ότι θα κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό και με συμβούλευσε να εκμεταλλευτώ αυτό το διάστημα για να αποφασίσω αν είμαι διατεθειμένη να παρατήσω τον γιο μου για χάρη του. Για να είμαι ειλικρινής, είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να σταματήσω να βλέπω το παιδί μετά τον γάμο, αλλά πώς θα δικαιολογήσω αυτήν την απόφαση στους γονείς μου. Η μητέρα μου έχει κατάθλιψη και ο πατέρας μου είναι καρκινοπαθής. Δεν θέλω να στενοχωρηθούν μαθαίνοντας ότι δεν θα μπορούν πια να βλέπουν τον εγγονό τους».

(Είναι και ευαίσθητη…)

Η απίστευτη επιστολή συνεχίζεται ως εξής «Ο φίλος μου μού είπε λίγο καιρό μετά τη γνωριμία μας ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί τον γιο μου και ξέρω ότι αυτό ισχύει για πολλούς άνδρες (!). Είμαι προετοιμασμένη να σταματήσω να βλέπω το παιδί μετά τον γάμο, αλλά ο μνηστήρας μου ζητά να γίνει αυτό άμεσα. Θέλω να είμαι μαζί του αλλά δεν αντέχω να στεναχωρήσω τους δικούς μου. Επίσης αισθάνομαι τύψεις ως μητέρα επειδή ο γιος μου με λατρεύει. Τι πρέπει να κάνω;»

Αν αισθάνεστε εξοργισμένοι, μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι. Η απάντηση της «Wendy» είναι πραγματικός «καταπέλτης» και δεν θύμιζε σε τίποτα τις συνήθως ψύχραιμες συμβουλές της:

«Τι λες τώρα, έχεις εσύ τύψεις ως μητέρα; Είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις τον ήδη αξιοθρήνητα λιγοστό χρόνο που περνάς με τον γιο σου για χάρη ενός τέρατος που δεν βλέπει καν το δικό του παιδί και θέλει να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Είσαι τόσο μόνη και τόσο απελπισμένη για άντρα που θα παρατούσες το ίδιο σου το παιδί; Προφανώς και ναι. Σε παρακαλώ, πήγαινε σε έναν ψυχίατρο μήπως και μάθεις τι σκ@τά σου συμβαίνει και φέρεσαι με τόσο αποκρουστικό και ντροπιαστικό τρόπο. Ζήτα ψυχιατρική βοήθεια», ήταν η απάντηση της ψυχολόγου.

[nine] [protothema]