Σακελλαροπούλου: «Δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος λόγω των περιοριστικών μέτρων»

4 Ιανουαρίου, 20217:38 ΜΜ
More videos

Όπως εξηγεί σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στην Μητρόπολη Αθηνών δεν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβαίνει σε διευκρινίσεις.

Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής: Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση και καταλήγει:

«Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων».

Πηγή: presidency.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News