Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος σε Τζωρτζίνα και Ίριδα

20 Ιουνίου, 20233:04 ΠΜ

Κανένα πρόβλημα δεν έδειξε ο έλεγχος στα γονίδια που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο, τόσο στην Τζωρτζίνα όσο και στην Ίριδα Δασκαλάκη, όπως κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο γενετιστής επίκουρος καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Περικλής Μακρυθανάσης.

Όπωςε ανέφερε ο μάρτυρας στη δίκη της κατηγορούμενης από την Πάτραμ επεκτάθηκε ο έλεγχος και σε αλλά γονίδια όπως αυτά που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα.

«Θεωρητικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρχουν ασθένειες εκτός από αυτές που σχετίζονται με την καρδιά και προκαλούν ανακοπή», τα αμιγώς αυτοάνοσα νοσήματα δεν είναι κληρονομικά γενικά» εξήγησε ο ίδιος, αναφερόμενος και σε όσα διάβασε στις εφημερίδες όπως είπε σχετικά με αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η πλευρά της κατηγορουμένης υπέβαλε αίτημα για διακοπή της συνεδρίασης, καθώς ο δικηγόρός της Αλέξης Κούγιας δεν μπορούσε να παρασταθεί για να εξετάσει τον γιατρό Γιάννη Παπαγιάννη, λόγω παρουσίας του σε άλλη δίκη.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την πρόοδο της δίκης καθώς το δικαστήριο είχε καλέσει για δεύτερη φορά το μάρτυρα για να εξεταστεί έπειτα από αίτημα του κ. Κούγια.

Έτσι, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για διακοπή της δίκης με τη συνεργάτιδα του Αλέξη Κούγια να αποχωρεί από την αίθουσα, αφού είχε λάβει σχετική εντολή από τον δικηγόρο.

Η πρόεδρος ρώτησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου αν επιθυμεί να υποβάλλει ερωτήσεις αφού δεν εκπροσωπούνταν από συνήγορο, με εκείνη να απαντά: «Δεν επιθυμώ καμία ερώτηση».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News