Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω χάσει τον ύπνο μου. Η αλήθεια θα φανεί σύντομα»

30 Μαρτίου, 20225:44 ΜΜ
More videos

Οι εξελίξεις συνεχίζονται στην υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των παιδιών στην Πάτρα και η εκπομπή «Πρωινό» μίλησε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, η μητέρα κάλεσε την Τρίτη (29/03) την εκπομπή για να διαψεύσει ότι πήγε ποτέ σε χαρτορίχτρα, κάτι που ο Γιώργος Λιάγκας μετέφερε τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό κοινό.

Μετά το τέλος της εκπομπής υπήρξε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα που αφενός επανέλαβε ότι δεν συμβουλεύθηκε ποτέ χαρτορίχτρες και καφετζούδες αλλά και ότι εμφανίζονται δήθεν μάρτυρες στα κανάλια που μιλούν για την υπόθεση.

Τόνισε ακόμη πως παρακολουθεί τις εκπομπές, ότι δεν είναι είναι ήρεμη και ότι έχει χάσει τον ύπνο της. Όπως είπε, είναι αναστατωμένη, έχει αγωνία και είναι πεπεισμένη ότι θα φανεί σύντομα η αλήθεια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ύποπτη ουσία που ανιχνεύθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας.

«Είναι φάρμακο από την αγωγή της» είπε.

Δείτε το βίντεο:

Ποια είναι ουσία που βρέθηκε στα ύψη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι έρευνες για τη διαλεύκανση των αιτιών θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού και ονομάζεται «τροπονίνη», προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον των ιατροδικαστών καθώς περιέχεται σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Καλά πληροφορημένες πηγές του εξηγούν ότι «η ουσία αυτή βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού σε ποσοστό που μας προβλημάτισε. Στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ θα φανεί σε τι ποσότητα χορηγήθηκε στο κορίτσι».

Οπώς αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του STAR, η «τροπονίνη» – ουσία της καρδιάς, έπρεπε να εμφανίζεται στον οργανισμό του παιδιού με τιμή έως 15 και εμφανίζεται στο 418!

Οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Μπουσιάνη, ο οποίος έχει την εποπτεία της ιατροδικαστικής έρευνας για την Τζωρτζίνα.

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη είναι μια πρωτεΐνη του μυός της καρδιάς, η οποία παράγεται σε περίπτωση βλάβης του τελευταίου και γι’ αυτό ανιχνεύεται μετά από ένα έμφραγμα. Αν στο αίμα του ασθενούς δεν ανιχνεύεται τροπονίνη, τότε οι ασθενείς θεωρούνται χαμηλού κινδύνου για έμφραγμα.

Δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς
Ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας χθες Τρίτη στο MEGA, εξέφρασε την αγωνία του και ανέφερε πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

Οι αυξημένες τιμές του ενζύμου – Τι λένε οι ειδικοί

«Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο star.

«Είμαι βέβαιος ότι οι γιατροί θα έχουν σίγουρα αρκετά πλούσιο υλικό, εάν υπάρχει ένα τόσο εκκωφαντικό εύρημα σίγουρα θα το έχουν διερευνήσει. Και εδώ έχουμε το ευτύχημα ότι υπάρχει ένας καταγραφέας/απινιδωτής/βηματοδότης της πλήρους καρδιακής λειτουργίας του παιδιού», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Μαστοράκου: Η πρώτη εισαγωγή της Τζωρτζίνας θα διαφωτίσει την υπόθεση

Αποκαλυπτική για τα αίτια του θανάτου της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, ήταν και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Η κυρία Μαστοράκου μίλησε στο Newsbomb.gr για την ιατρική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εξηγώντας παράλληλα τα αίτια από τα οποία θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της η 9χρονη: «Πρώτον, από τις καταθέσεις των γιατρών της Πάτρας που ήδη βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών Αρχών δεν τεκμαίρεται παθολογικό και καρδιολογικό πρόβλημα. Αποκλείστηκε αυτή η περίπτωση. Δεύτερον, δεν προέκυψε από τις εξετάσεις καμία υποψία για ύπαρξη γενετικού ή κληρονομικού προβλήματος καθώς ελέχθησαν 990 γονίδια. Έχει τελείωσει ο γονιδιακός έλεγχος. Τρίτον, υπάρχει ακόμα μία εξέταση για σπάνια υποπερίπτωση που αν και έχει αποκλειστεί σε κλινικό επίπεδο, παρόλα αυτά στάλθηκε βιολογικό υλικό στην Αμερική για να αποκλειστεί και εργαστηριακά. Τέταρτον, μένει μόνο η περίπτωση της διελεύκανσης του εξωγενούς παράγοντα».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας επεσήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό να εστιαστεί η έρευνα στο Καραμάνδειο, στο νοσοκομείο που έκανε εισαγωγή την πρώτη φορά η Τζωρτζίνα. Εκεί φάνηκε και η ολιγωρία της μητέρας να ειδοποιήσει τους γιατρούς, αν και ο θάλαμος που βρισκόνταν η 9χρονη ήταν πολύ κοντά στο γραφείο τους. Οι γιατροί ειδοποιήθηκαν με καθυστέρηση και αυτός είναι ο λόγος που χρειάστηκαν 55 λεπτά για να επανέλθει το παιδί. Αλλά είχε πλέον μόνιμη νευρολογική βλάβη, λόγω της έλλειψης οξυγόνου. Όλα αυτά αναγράφονται επίσημα στο ιστορικό που έχει κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές».

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία – «Υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να σκοτώσουν την 9χρονη»

Κοντά σε αποκαλύψεις για το θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά φαίνεται πως είναι οι αρμόδιες Αρχές, με πληροφορίες να αναφέρουν πως η ερχόμενη εβδομάδα είναι σημαντική καθώς αναμένονται νέες εξελίξεις.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη παραμένει στην κορυφή τις επικαιρότητας με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας που αναμένονται τις επόμενες μέρες να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στον οργανισμό της 9χρονης όπως έγινε γνωστό χθες, έχει εντοπιστεί μια άγνωστη φαρμακευτική ουσία που μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ύποπτη για το θάνατό της.

Οι αναλύσεις που γίνονται στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δείξουν την ποσότητα, την ακριβή της σύσταση και φυσικά το ρόλο που έπαιξε στην κατάληξη του παιδιού.

Οι νέες τοποθετήσεις γιατρών βάζουν φωτιά στην υπόθεση

Ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας, μιλώντας στο mega τονίζει πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή», σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο τέλος των τοξικολογικών ελέγχων θα έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση, εάν ή όχι επέδρασαν ουσίες στο φαινόμενο του θανάτου του συγκεκριμένου παιδιού» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνδύασε και πάλι τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό…

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου. Στη σχετική βιβλιογραφία διαβάζουμε πως η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν, περιστατικά ανθρωποκτονίας» υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News