Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν την αναλαμβάνει ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου

31 Μαρτίου, 20229:14 ΜΜ
More videos

Ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δεν θα αναλάβει τελικά την Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα. Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η οικογένεια της 33χρονης μητέρας από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση.

***** БϓϗǠ- Ӈ̅əӇ É`ԏ͠Q׉ӕ͔Jԇ ****
** Ǡ�㱡�ݷ婠맶襟 �򠴧 񧴞 ܤ婡 �婪ﭩ漬孹�Ǡ䧬ﳟ嵳破�񡪴籩󴩪�ﵲ 㟭崡頡𯪫婳� 쥠嵨��޳�*

Ο Νίκος Ιωάννου είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της μικρής Άννυ, την οποία είχε σκοτώσει και τεμαχίσει ο πατέρας της, μία υπόθεση που επίσης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του αναφέρει: “Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της.

Κατόπιν διεκοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό”.

Ποιος είναι ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου

Ο Νίκος Ιωάννου είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master (LL.M.) του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης στο Ποινικό Δίκαιο.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, παρέχει εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδίως στους τομείς του Εμπορικού Δικαίου, Ιατρικού Δικαίου, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαίου Ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα έχει διατελέσει συνήγορος σε σύνθετες υποθέσεις που άπτονται του Ποινικού Δικαίου. Διαθέτει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία ενώπιον των αστικών και ποινικών ακροατηρίων, καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News