Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΡούλα Πισπιρίγκου: Ανατροπή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Η...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατροπή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Η απολογία για Μαλένα και Ίριδα

H δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, διεκόπη για τις 31 Ιανουαρίου καθώς είναι σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία με την απολογία της κατηγορούμενης για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Παράλληλα, για τη «μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Ήδη από εχθές Τρίτη 10 Ιανουαρίου ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, είχε ενημερώσει την πρόεδρο του δικαστηρίου ότι δεν θα έχει τελειώσει την προγραμματισμένη απολογία της ενώπιον της 35ης ανακρίτριας για να μπορέσει να βρεθεί στο δικαστήριο, με την πρόεδρο να επιμένει και να δίνει διακοπή τελικά για σήμερα.

Η απολογία για Μαλένα και Ίριδα

Η κατηγορία για την οποία λογοδοτεί σήμερα στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Η δικογραφία περιλαμβάνει τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, όπου το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» και θα έπαιρνε εξιτήριο άμεσα και τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την μεγάλη της αδελφή, Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια, η εντολέας του, μετά από τρεις προθεσμίες που έχει λάβει, σήμερα απολογείται στην δικαστική λειτουργό προσκομίζοντας απολογητικό υπόμνημα 120 σελίδων.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την άποψη ότι η απολογία θα συνεχιστεί και αύριο καθώς ο ίδιος κάθε μεσημέρι ακολουθεί ανελλιπώς θεραπεία για το πρόβλημα υγείας που έχει. Όπως είπε έχει ήδη στείλει κατάλογο με τις υποχρεώσεις που έχει στην πρόεδρο του δικαστηρίου όπου επρόκειτο να αρχίσει σήμερα η δίκη της Πισπιρίγκου.
Τα πιο σημαντικά