Σχεδιαστές μετατρέπουν τα άχαρα ρούχα του νοσοκομείου σε όμορφα ρούχα για τα άρρωστα παιδιά.

23 Ιουλίου, 2016 3:55 ΠΜ
More videos

Κανείς δεν θέλει να φοράει ρούχα νοσοκομείου,αν και για τους περισσότερους από εμάς είναι κάτι πολύ προσωρινό. Για μερικά άτυχα παιδιά όμως, τα ρούχα για το νοσοκομείο είναι κάτι μόνιμο στην ντουλάπα τους. Τώρα, χάρη σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Ward+Robes τα βαρετά και άσχημα ρούχα νοσοκομείου σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν.

Αρκετοί σχεδιαστές μόδας έχουν συνεργαστεί με μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται Starlight Children’s Foundation Canada, για να επανασχεδιάσουν ρούχα νοσοκομείου προκειμένου να δοθεί στα άρρωστα παιδιά ‘μια ευκαιρία να είναι  ο εαυτός τους.’ ‘Φορώντας ένα ρούχο νοσοκομείου, αισθάνεσαι ότι είσαι σε ένα νοσοκομείο’, εξηγεί μία κοπέλα στο βίντεο που ακολουθεί. ‘Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε ‘αυτό’. Ένας άλλος νεαρός ασθενής αποκαλύπτει ότι ‘Νοιώθω σαν να μου έχουν κλέψει την ταυτότητα μου’.

Η οργάνωση έχει μόλις ξεκινήσει σε ένα νοσοκομείο στο Οντάριο και ελπίζει ότι σύντομα τα κομψά νέα ρούχα θα κάνουν αυτά τα παιδιά χαρούμενα. Ίσως να εισαχθούν και σε άλλα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα και ίσως ακόμη και σε άλλες χώρες.

Αν κρίνουμε από το πόσο ευτυχισμένα βλέπουμε τα παιδιά, αυτά τα ρούχα δεν μπορούν παρά να γίνουν αποδεκτά σε όλο τον κόσμο αρκετά σύντομα.

Η Ward+Robes δίνει στα άρρωστα παιδιά ‘ μια ευκαιρία να είναι ο εαυτός τους’, μετατρέποντας τα άσχημα ρούχα του νοσοκομείου σε ωραία ρούχα.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-14

‘Φορώντας ένα ρούχο νοσοκομείου, αισθάνεσαι ότι είσαι σε ένα νοσοκομείο’ εξηγεί μία κοπέλα. ‘Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε ‘αυτό’.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-18

‘Όταν δεν φοράς αυτό που θέλεις είναι σαν να μην είσαι εσύ αλλά ότι είσαι μόνο ένας άρρωστος,’λέει κάποια άλλη.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-13

Το πρόγραμμα θέλει να δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε αυτά τα παιδιά.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-21

Όπως μπορείτε να δείτε, φαίνονται να χαίρονται με το αποτέλεσμα.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-2

‘Όταν είδα για πρώτη φορά τα ρούχα, ένοιωσα μια δύναμη σε ένα μέρος που δεν δίνει δύναμη,’ δήλωσε ένας έφηβος χαρούμενος.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-3

Τα ρούχα έχουν διάφορα σχέδια και έτσι είναι καταπληκτικά.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-7

Η Ward+Robes είναι μια συνεργασία ανάμεσα στο Starlight Children’s Foundation Canada και στους τοπικούς σχεδιαστές μόδας.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-20

Έχουν μόλις λανσάρει τα φοβερά ρούχα τους σε ένα νοσοκομείο στο Οντάριο και είναι σε συνεννόηση με άλλα 130 νοσοκομεία σε ολόκληρο τον Καναδά.
fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-4Τελικά ελπίζουν τα ρούχα τους να έχουν απήχηση και σε όλα τα νοσοκομεία στον κόσμο.

fashionable-hospital-gowns-starlight-children-foundation-canada-9

Δείτε και το βίντεο παρακάτω.

Πληροφορίες Ward+Robes και Starlight Children’s Foundation Canada

Ακολουθήστε μας στο facebook: