Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
διεθνήΣτημένες κατά του Τραμπ οι εκλογές στις ΗΠΑ - Βρέθηκαν κλεμμένες ψήφοι

Στημένες κατά του Τραμπ οι εκλογές στις ΗΠΑ – Βρέθηκαν κλεμμένες ψήφοι

Οι αρχές στην Αριζόνα ερευνούν την κλοπή περισσότερων από 12 επιστολικών ψήφων από γραμματοκιβώτια ψηφοφόρων και την ανακάλυψή τους την περασμένη εβδομάδα σε ένα αγρόκτημα.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα (AGO) δήλωσε την Τρίτη ότι ένας εργαζόμενος σε αγρόκτημα βρήκε μια στοίβα από κλειστά ψηφοδέλτια την Παρασκευή και το ανέφερε στην αστυνομία του Glendale.

Το αστυνομικό τμήμα του Glendale μοιράστηκε στο Facebook τον άνθρωπο που έκανε την ανακάλυψη, τον Brayan Ruiz, που βρήκε συνολικά 18 ψηφοδέλτια “κάτω από κάποιο σκυρόδεμα και βράχους”.

“Έκανε το σωστό επιστρέφοντας τα ψηφοδέλτια προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι ήθελαν να ψηφίσουν νωρίς θα μπορούσαν να ψηφίσουν”, δήλωσε η αστυνομία.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας του Glendale επιβεβαίωσαν ότι 18 ψηφοδέλτια ήταν μέσα σε φακέλους που ήταν ακόμη σφραγισμένοι.

Σύμφωνα με το Fox News, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ψηφοδέλτια είχαν κλαπεί από μεμονωμένα γραμματοκιβώτια σε μια γειτονιά στο Glendale.

Την επόμενη μέρα, οι κάτοικοι της γειτονιάς “δέχτηκαν ασυνήθιστα χτυπήματα στην πόρτα τους”.

Η αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο του Ruiz που εξηγούσε πώς βρήκε τα ψηφοδέλτια, ενώ στη συνέχεια τα έδωσε στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Ένας αστυνομικός στο Glendale, καθώς και δύο ειδικοί πράκτορες του γενικού εισαγγελέα, συμμετείχαν στην παράδοση των ψήφων.

“Κάθε κάτοικος είπε ότι γνώριζε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είχαν φτάσει. Κάποιοι πήγαν αυτοπροσώπως για να ψηφίσουν νωρίς και άλλοι δεν είχαν ψηφίσει ακόμη”, ανέφερε η αστυνομία.

Μια γυναίκα ακούστηκε να λέει ότι στο βίντεο που κυκλοφόρησε η αστυνομία αναρωτήθηκε πού ήταν η ψήφος της και είχε προγραμματίσει να πάει να ψηφίσει αυτοπροσώπως.

Αξιωματούχοι του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα δήλωσαν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλα θύματα.

“Το κίνητρο για κλοπή των ψήφων είναι προς το παρόν άγνωστο”, ανέφερε το Δ.Σ. “Αυτή τη στιγμή, η έρευνα συνεχίζεται και δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις”.

Τα πιο σημαντικά