Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
διεθνήΡομπότ της Tesla επιτέθnκε σε μηχανικό – Πάτησαν το κουμπί έκτακτnς ανάγκnς

Ρομπότ της Tesla επιτέθnκε σε μηχανικό – Πάτησαν το κουμπί έκτακτnς ανάγκnς

Επίθεση ρομπότ της Tesla σε μηχανικό στο εργαστάσιο προκαλεί ανησυχία για την ένταξη των αυτοματοποιημένων ρομπότ στους χώρους εργασίας.

Ένας μηχανικός της Tesla δέχτηκε επίθεση από ρομπότ κατά τη διάρκεια δυσλειτουργίας στο εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Austin.

Δύο μάρτυρες παρακολούθησαν με τρόμο καθώς ο συνάδελφός τους δέχτηκε επίθεση από το ρομπό που είχε σχεδιαστεί για να μετακινεί εξαρτήματα αυτοκινήτου από αλουμίνιο.

Το ρομπότ, όπως έγινε γνωστό, κάρφωσε τον μηχανικό που εκείνη την ώρα προγραμμάτιζε το λογισμικό δύο ανενεργών ρομπότ Tesla.

0x0

Οι συνάδελφοί του πάτησαν το κουμπί έκτακτης ανάγκης

Ήταν τότε που το ρομπότ κάρφωσε τα μεταλλικά του χέρια στην πλάτη και το χέρι του, με το αίμα του μηχανικού να γεμίζει τον χώρο.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε σε μια αναφορά τραυματισμού του 2021 που κατατέθηκε στην κομητεία Travis και στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και έφτασε στη γνώση της MailOnline.

99498960 f0df 11ed 9bfb 7908049e6047 scaled

Ανησυχία για τους κινδύνους

Αν και κανένας άλλος τραυματισμός που σχετίζεται με ρομπότ δεν αναφέρθηκε στις ρυθμιστικές αρχές από την Tesla στο εργοστάσιο του Τέξας το 2021 ή το 2022, το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με τους κινδύνους των αυτοματοποιημένων ρομπότ στους χώρους εργασίας.

Αναφορές για αυξημένους τραυματισμούς λόγω ρομποτικών συναδέλφων έχουν οδηγήσει ορισμένους να αμφισβητούν την ταχεία ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο μηχανικός δεν χρειάστηκε άδεια από την εργασία του μετά την επίθεση που δέχτηκε στο εργοστάσιο της Tesla.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους της Tesla Giga Texas δήλωσε στην DailyMail ότι με βάση τις συνομιλίες της με εργαζόμενους, ο αριθμός των τραυματισμών στο εργαστάσιο υποδηλώνεται.

«Είχαμε πολλούς εργάτες που τραυματίστηκαν», σημειώνει η δικηγόρος Hannah Alexander, και «έναν εργαζόμενο που πέθανε». «Οι τραυματισμοί και ο θάνατός του δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις αναφορές που η Tesla υποβάλλει στην κομητεία προκειμένου να έχει φορολογικά κίνητρα».

Τα πιο σημαντικά