Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΡομά χάκερς με έδρα το Ζεφύρι έκλεψαν 2 εκατομμύρια ευρώ από μητροπολίτη...

Ρομά χάκερς με έδρα το Ζεφύρι έκλεψαν 2 εκατομμύρια ευρώ από μητροπολίτη και μοναχές

Τα 2 εκατ. ευρώ έφτασε η λεία μιας σπείρας χάκερς Ρομά με έδρα το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα. Κατάφεραν να εξαπατήσουν μητροπολίτη και μοναχές.

Θα μπορούσε να είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Πρόκειται για μεγάλο πολυπλόκαμο και πολύ καλά οργανωμένο κύλωμα Ρομά χάκερς. Είχαν αρχηγείο την Αγία Βαρβάρα και το Ζεφύρι όπου η πρόσβαση της Αστυνομίας είναι δύσκολη και από εκεί έκαναν τις απάτες τους.

Από εκεί κατάφερναν να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών καταφέρνοντας να τους πάρουν 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass.

Κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδας, έναν μητροπολίτη και μοναχές. Μιλούσαν κωδικοποιημένα χρησιμοποιώντας αργκό των Ρομά, όμως το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης.
Τα πιο σημαντικά