Ρόδος: Δύτης έσωσε εγκλωβισμένη χελώνα κάνοντας της τεχνητή αναπνοή

23 Ιουλίου, 2022 2:30 ΜΜ
More videos

Μία εγκλωβισμένη χελώνα σε σχοινιά στην παραλία Γεννάδι της Ρόδου, κατάφερε να σώσει ο έμπειρος δύτης, Γιώργος Μακρύλλος κάνοντάς της τεχνητή αναπνοή.

Αρχικά, πραγματοποίησε κατάδυση για να της κόψει τα σχοινιά που ήταν μπλεγμένη, ενώ στη συνέχεια τη μετέφερε στη στεριά, προκειμένου να της δώσει το φιλί της ζωής.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook, ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης, τη χελώνα περιποιήθηκαν λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, αλλά και πολλοί άλλοι.

Η διάσωση της χελώνας διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες. Ύστερα έφυγε κολυμπώντας ελεύθερη στη θάλασσα.

Ολόκληρη η ανάρτησή του

”Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδίου. Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο, έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε. Πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά, φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνίτης αναπνοής

Στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν: ο Αντώνης ο Βενετσανος, η Τσαμπικα Διακοστεργο,υ η Φωτεινή Μακρυλλου, ο Παύλος παπασαββας του Βασίλη, κ πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας μας “αποχαιρέτησε”. Την είδαμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του Γενναδιου”.