Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΡόδος: Δημοτικός υπάλληλος πυρπόλησε 35 κάδους και δυο αυτοκίνητα

Ρόδος: Δημοτικός υπάλληλος πυρπόλησε 35 κάδους και δυο αυτοκίνητα

Ένας 52χρονος δημοτικός υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ήταν ο δράστης που είχε σκορπίσει τον τρόμο στους κατοίκους της Κρεμαστής στη Ρόδο, με τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που προκαλούσε σε κάδους απορριμμάτων και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ο 52χρονος μόλις έβαζε τις φωτιές και προκαλούνταν αναστάτωση, περίμενε να φθάσει στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μόλις ξεκινούσε η κατάσβεση πλησίαζε τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς, δήθεν ως υπάλληλος του δήμου, δίνοντάς τους μάλιστα ανυπόστατες… πληροφορίες και οδηγίες για το πώς θα συλλάβουν τους δράστες!

2217dd5ea7bfd2cf6296e978230be3c8 b

Η δράση του έλαβε τέλος χθες τα ξημερώματα, όταν αστυνομκοί του ΑΤ Ιαλυσού, αξιοποιώντας πληροφορίες, στοιχεία και υλικό από κάμερες ασφαλείας, τον ταυτοποίησαν.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για ξένα πράγματα κατ’ εξακολούθηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά κατ’ εξακολούθηση (για τα δύο αυτοκίνητα που κάηκαν).

rodos emprismoi2

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 52χρονο, με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο να μεταβεί στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου για ψυχιατρική εκτίμηση, και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον ίδιο όρο.

4e0255882693be9567c6100e13a7c722 b

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και συγκεκριμένα στην απολογία του, ο 52χρονος παραδέχτηκε για ακόμη μία φορά τις πράξεις του, αιτιολογώντας πως το έκανε επειδή δεν έβρισκε ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μία αλλοδαπή φίλη του, την οποία φιλοξενεί, όπως είπε, εδώ και δύο χρόνια στο σπίτι του.

Ο 52χρονος είπε στο δικαστήριο ότι η αλλοδαπή είναι αλκοολική και αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα και ουδείς βρίσκεται για να τη βοηθήσει.

135fb9e9ba3819b0fda5b59226550a00 b

Καθώς, όπως πρόσθεσε, έχει απευθυνθεί σε όλους τους φορείς και τίποτα δεν έχει γίνει έως σήμερα, έβαλε τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων στην Κρεμαστή.

Ο ίδιος ωστόσο αναγνώρισε ότι ήταν «ένα μεγάλο λάθος» του και ζήτησε συγγνώμη από όλους προσθέτοντας ότι δεν θα το ξανακάνει.

Τα πιο σημαντικά