Ρόδος: 31χρονος τρανς ζούσε για δέκα χρόνια απομονωμένος σε μία τρώγλη

19 Δεκεμβρίου, 2020 6:35 ΜΜ
More videos

Ένας 31χρονος τρανς που ζούσε σε ένα απόλυτα τρανσφοβικό περιβάλλον στη Ρόδο αναγκάστηκε να απομονωθεί σε τρώγλη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην κατάθλιψη.

Ο άντρας βρίσκονταν για δέκα χρόνια έγκλειστος και απομονωμένος σε μια τρώγλη στο πατρικό του σπίτι, στο χωριό Αρχάγγελος της Ρόδου, όπου ζούσε μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του in12.gr Γιάννη Κουμέντο, πριν από δύο χρόνια είχε γίνει μία ανώνυμη καταγγελία και εκπονήθηκε έκθεση από αρμόδια/ο κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, με ακόλουθη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις τελευταίες δύο μέρες ο νεαρός βρίσκεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αντιμετωπίζει προκλήσεις ψυχικής υγείας, ενώ είναι φανερό ότι έχει πιθανά ιατρικοποιηθεί η τρανς ταυτότητά του.

Η ομάδα των αστυνομικών που κλήθηκε να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση, βρήκε τον άντρα σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία του σπίτι. Τα άκρα του έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών του δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια και η εικόνα του υπνοδωματίου του θύμιζε σκηνές από θρίλερ.

Ο 31χρονος φαίνεται να εξαναγκάστηκε σε αυτο-απομόνωση, ακόμη και μακριά από τους γονείς του, ύστερα από εκτεταμένο κοινωνικό στιγματισμό, κι αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην κατάθλιψη.

*Με πληροφορίες από Antivirus