Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ύπνοςΡοχαλnτό τέλος: Αuτή είναι η λύση των 30 δεuτερολέπτων που θα σας...

Ροχαλnτό τέλος: Αuτή είναι η λύση των 30 δεuτερολέπτων που θα σας «σώσεı»

Σύμφωνα με τη New York Post, το ροχαλητό προκαλείται από την συμπίεση αέρα μέσω ενός στενού ή παρεμποδισμένου αεραγωγού και μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα σοβαρότερου προβλήματος, όπως την υπνική άπνοια.

Το 45% των ενηλίκων ροχαλίζει περιστασιακά, ενώ το 25% ροχαλίζει συνήθως.

Μάλιστα γίνεται πιο έντονο τον χειμώνα λόγω της αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την περισσότερη έκθεση στο παθητικό κάπνισμα (λόγω της συχνότερης συγκέντρωσης σε εσωτερικούς χώρους).

Επίσης, οι λοιμώξεις και η αύξηση του βάρους μπορεί να επιδεινώσουν το ροχαλητό. «Το ροχαλητό μπορεί να προκληθεί από τη συσσώρευση λίπους στο λαιμό που στενεύει την τραχεία», είπαν ερευνητές.

42278 snoring 660

Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό

Σύμφωνα με τον πωλητή στρωμάτων Martin Sleeley το ροχαλητό μπορεί να περιοριστεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. 

Είναι μια γλωσσική άσκηση και προτείνει να κλείσετε το στόμα σας, μετακινώντας τη γλώσσα σας προς μια κατεύθυνση για 10 φορές και μετά άλλες 10 φορές προς την αντίθετη πλευρά. Τέλος, λέει πως πρέπει να μετακινήσετε την γλώσσας σας προς μια άλλη κατεύθυνση για άλλες 10 φορές, μετά τις πρώτες δύο ασκήσεις.

Υποστηρίζει πως θα παρατηρήσετε διαφορά σε μόλις τρεις ημέρες κάνοντας την άσκηση, με μείωση των συμπτωμάτων κατά 59%.

Άλλοι τρόποι για να σταματήσετε το ροχαλητό είναι να χρησιμοποιείται αντιαλλεργικά μαξιλάρια, να αποφεύγεται τροφές με γαλακτοκομικά και να κοιμάστε με μια μπάλα του τένις στην πλάτη σας ώστε να είστε σίγουροι ότι θα κοιμηθείτε προς μια πλευρά.

Άλλοι τρόποι για να σταματήσετε το ροχαλητό είναι να χρησιμοποιείται αντιαλλεργικά μαξιλάρια, να αποφεύγεται τροφές με γαλακτοκομικά και να κοιμάστε με μια μπάλα του τένις στην πλάτη σας ώστε να είστε σίγουροι ότι θα κοιμηθείτε προς μια πλευρά.

Τα πιο σημαντικά