Ρεβεγιόν τέλος: Από την Πέμπτη σε ισχύ τα νέα μέτρα

28 Δεκεμβρίου, 202110:30 ΜΜ
More videos

Την Πέμπτη θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που ήταν να ξεκινήσουν στις 3 Ιανουαρίου. Αύριο η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσίοδρα και το Υπουργείο Υγείας, ενώ λίγο αργότερα συνεδριάζει και η επιτροπή.

Το σημερινό ρεκόρ κρουσμάτων, που προκάλεσε σοκ με 21.657 κρούσματα σήμερα, φέρνει επίσπευση των νέων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου, και lockdown στο Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα σενάρια θέλουν τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 9 το βράδυ. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι θα γιορτάσουμε σπίτια μας, κάτι που θυμίζει την περσινή χρονιά.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που αναμενόταν να ισχύσουν από τις 3 μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, είχαν ως εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Υποχρεωτική στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση για ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News