Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΗ φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ιδρυμα - 65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη

Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ιδρυμα – 65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη

Θύμα της πύρινης λαίλαπας που κατέπνιξε την ανατολική Αττική και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 87 ανθρώπους, έπεσε και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, στον Νέο Βουτζά.

Το Λύρειο φιλοξενεί 65 ορφανά παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, προκειμένου τα άτυχα παιδιά να ξαναβρούν καταφύγιο. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο, αφού εκτός από σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το κτίσμα, υπάρχουν και εξίσου σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση.

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος είχαν επικοινωνήσει αρχικά με τον ιδιοκτήτη του μοναδικού ξενοδοχείου στο Μάτι, το οποίο δεν υπέστη ζημιές από τις φονικές πυρκαγιές προκειμένου να φιλοξενήσει 20-25 παιδιά στις εγκαταστάσεις του, δεδομένου ότι θα παραμείνει κλειστό.

Ωστόσο, το αίτημα προσωρινής φιλοξενίας αντιμετωπίστηκε αρνητικά, προς έκπληξη των αρμόδιων, και τώρα αναζητούν εναλλακτική λύση για το πρόβλημα που είναι ζωτικής σημασίας και για την ψυχολογία των μικρών παιδιών μετά το σοκ που έχουν υποστεί.

43f9af1747ca8ff9e2751ce94d2788d5

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αποφάσισε σήμερα την οικονομική ενίσχυση του πληγέντος από την πυρκαγιά Λύρειου Ορφανοτροφείου, με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

40cfded91a80005378d251af2ee88440

3e4e22a2cdbc79d87c6228b7a6ff6178

8d71364d585a4de25b3d5b78c69adf25

Με ανακοίνωσή τους, οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος κάνουν έκκληση για στήριξη προκειμένου τα παιδάκια να ξαναβρούν το καταφύγιό τους.

  • «Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα που βρίσκεται στο Νέο Βουτζά κάηκε και χρειάζεται τη στήριξη σας. Πρόκειται για ένα ορφανοτροφείο που μεγαλώνει 45 παιδάκια τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ασφαλή σε ιδιωτικά καταλύματα. Το σχολείο, κάποιες κατοικίες και οι χώροι προμηθειών έχουν καταστραφεί. Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τι ανάγκη υπάρχει σε προμήθειες. Μέχρι τότε κάνουμε έκκληση για οικονομική βοήθεια».

Tι δήλωσε εκπρόσωπος του Ιδρύματος

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν λίγο με την κα Μαρούλη Βασιλική που εργάζεται στο Λύρειο Ίδρυμα διευκρίνισε στο Infokids.gr ότι ευτυχώς τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο Ίδρυμα, βρίσκονταν σε καλοκαιρινές διακοπές σε προσφερόμενη στέγη φιλοξενίας στην Ανάβυσσο όπου και θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας, η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ΔΕΝ είναι εφικτή καθότι κάηκαν ολοσχερώς οι αποθήκες του Ιδρύματος ενώ η μόνη προτεινόμενη επιλογή βοήθειας είναι τα χρήματα.

Λίγα λόγια για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Από το 1967, στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, με μητρική στοργή και χριστιανική αγάπη, λίγες αφοσιωμένες Μοναχές, χωρίς να παραβλέπουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του μοναχικού βίου τους, έκαναν σκοπό τους τη μέριμνα, ανατροφή και μόρφωση παιδιών με τις λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή.

Ο οικισμός του Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό» και φιλοξενεί αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια ή και τους πρώτους μήνες της ζωής τους, προσφέροντας μία ζεστή οικογενειακή ζωή που θα τα βοηθήσει στο μέλλον να ενταχθούν ως ενήλικες στη σύγχρονη κοινωνία.

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα δεν λαμβάνει καμία απολύτως επιχορήγηση. Τα έσοδα του Ιδρύματος προέρχονται από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές που μας προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμοί, από κληροδοτήματα και κάποια ενοίκια ακινήτων.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

Δωρεές στον παρακάτω λογαριασμό:

IBAN: GR83 0140 1760 1760 0200 2000 196

BIC: CRBAGRAAΧΧΧ

Bank: Alpha Bank

Beneficiary: ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ «OI ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Λύρειο Παιδικό Χωριό στον Νέο Βουτζά βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς:

• Σπίτι φιλοξενίας παιδιών
• Κτήριο φιλοξενίας ηλικωμένων
• Αποθήκες τροφίμων
• Βοηθητικές Αίθουσες
• Το Δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης
• Τα οχήματα του Ιδρύματος (1 λεωφορείο, 4 πούλμαν, αργοτικό & τρακτέρ)
• Τα γραφεία και τα αρχεία του Ιδρύματος
• Ο ελαιώνας που πρόσφερε το λάδι της χρονιάς

Το Λύρειο Παιδικό Χωριό δεν λαμβάνει ΚΑΜΙΑ βοήθεια από το κράτος και τα παιδιά, οι μοναχές και οι ηλικιωμένοι που στεγάζονταν εκεί φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Αν δεν γνωρίζετε το έργο των μοναχών, μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ Mana – The Documentary της Valerie Kontakos δωρεάν για να μάθετε περισσότερα:

27a1➡️ https://vimeo.com/167547487

Όσοι θέλουν να στηρίξουν οικονομικά το Λύρειο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους παρακάτω λογαριασμούς:

1f1ec 1f1f7?? ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
http://www.lyreioidryma.gr/Support.html

1f1fa 1f1f8?? ΣΤΙΣ ΗΠΑ:
LYREIO FOUNDATION
CHASE BANK
ACCOUNT NUMBER: 836226022
ROUTING NUMBER: 02100021
SWIFT: CHASUS33

** CONTRIBUTIONS TO THIS ACCOUNT ARE TAX DEDUCTIBLE AS PERMITTED BY US LAW

Πώς να στηρίξετε το έργο μας 

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα δεν λαμβάνει καμία απολύτως επιχορήγηση. Τα έσοδα του Ιδρύματος προέρχονται από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές που μας προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμοί, από κληροδοτήματα και κάποια ενοίκια ακινήτων.
Επιπρόσθετα, διενεργείται κάθε χρόνο (το τελευταίο Σάββατο του Δεκεμβρίου), στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, εγκεκριμένη (Υπ. Οικονομικών και Υγείας & Προνοίας) λαχειοφόρος αγορά, παρουσία και δικαστικών λειτουργών, με πρώτο δώρο ένα καινούργιο αυτοκίνητο και αρκετά μικρότερης αξίας αντικείμενα, με στόχο την αποπεράτωση του Παιδικού Χωριού του Λυρείου Ιδρύματος και την εν γένει στήριξη των παιδιών που φιλοξενούνται εδώ.
8b45daa848fbdef5f1a6e4940f1b8c99

Τα πιο σημαντικά