Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΡέντης: «Να δıκαιωθεί η μνήμη του παıδιού μου» – «Λύγıσε» ο πατέρας...

Ρέντης: «Να δıκαιωθεί η μνήμη του παıδιού μου» – «Λύγıσε» ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη στο άκουσμα των σuλλńψεων

Συγκίνηση επικράτησε σε εκδήλωση για την οπαδική βία, όπου έδωσε το «παρών» η οικογένεια του Γιώργου Λυγγερίδη, του αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα στα τέλη Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη έπεσε στην αγκαλιά αστυνομικών της διμοιρίας του γιου του, όταν άκουσε για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και το μπαράζ συλλήψεων για την υπόθεση.

«Περιμένουμε την δικαιοσύνη να πράξει αυτό που πρέπει. Σήμερα ξεκινήσανε, απ’ ότι μάθαμε. Πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού μου. Ο ήρωας. Ο γιος μου. Για όλη την Ελλάδα, για όλη την αστυνομία», δήλωσε αρχικά ο Αθανάσιος Λυγγερίδης.

lyggeridis scaled 1

Αναφερόμενος στους συναδέλφους του γιου του, με δάκρυα στα μάτια, είπε: «Είναι η καινούρια μου οικογένεια, είναι όλα τα παιδιά μου. Εδώ μέσα είναι ο γιος μου. Όλους τους αγκάλιασα, έναν – έναν. Μου δίνουν πολύ κουράγιο, αυτοί με κρατάνε όρθιο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διαβεβαίωσε την οικογένεια πως δεν θα είναι μόνοι τους και ότι «ο Γιώργος συμβολίζει πόσο απεχθής είναι η βία σε κάθε κοινωνία».

Δείτε το βίντεο:


«Γιώργο, θα είσαι κάθε μέρα μαζί μας, για να μας θυμίζεις πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή, για να μας θυμίζεις την αγάπη που έχουν οι γονείς σου σε σένα αλλά και οι συνάδελφοί σου. Και για να μας θυμίζεις ταυτόχρονα πόσο απεχθής, δολοφονική και καταστροφική είναι για κάθε κοινωνία η βία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε: «Λέμε ποτέ να μην υπάρξει ένα νέο παιδί ακόμα στον βωμό, της αθλητικής βίας ή γενικότερα της βίας. Δυστυχώς, με τον Γιώργο συνέβη αυτό. Ένα ακόμα παιδί που χάνεται από μια δολοφονική ενέργεια ενός χούλιγκαν. Υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί, με χαροποιούν σήμερα αυτά που ακούμε από την Ελληνική Αστυνομία».

Τα πιο σημαντικά