Ρατσιστικό παραλήρημα από ομογενή Αφρικής σε ελληνική παραλία: «Δεν υπάρχει ούτε ένας μαύρος»

23 Αυγούστου, 2018 7:05 ΜΜ
More videos

O Adam Catzavelos, ζει στη Νότια Αφρική και αυτοπροσδιορίζεται ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ενώ συνεργάζεται με ραδιοφωνικό σταθμό στη χώρα του ως σχολιαστής ειδήσεων.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρέθηκε για διακοπές στην Ελλάδα, τη χώρα καταγωγής του. Ενθουσιασμένος όπως είπε, που δεν έβλεπε «κανέναν μαύρο» στην παραλία, εμφανίζεται σε ένα βίντεο στο οποίο μιλά υβριστικά και χρησιμοποιεί ρατσιστικές εκφράσεις.

Το βίντεο έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα μέσα σε λίγα λεπτά με πολλούς οργισμένους χρήστες από τη Νότια Αφρική να ζητούν τη σύλληψή του βάσει του αντιρατσιστικού νόμου της χώρας.

Παράλληλα το hashtag #AdamCatzavelos στο Twitter έγινε παγκόσμιο trend, με εκατοντάδες να καταφέρονται εναντίον του και να ζητούν την τιμωρία του

Ο Catzavelos εργαζόταν επίσης στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο πατέρας του, το εστιατόριο St Georges Fine Foods, το οποίο εδράζει στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Δεκάδες προμηθευτές έσπευσαν να δηλώσουν την πρόθεσή τους να μποϊκοτάρουν την επιχείρηση. Έτσι η διοίκηση αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόλυση του Adam Catzavelos.

Παράλληλα, η οικογένεια απάντησε πως ο Adam δεν εμπλέκεται στην έτερη επιχείρηση που της ανήκει, το εστιατόριο Smokehouse and Grill.

Επίσης η εταιρεία Nike έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν συνεργάζεται με τον ίδιο, ωστόσο χρήστες του διαδικτύου ανέφεραν πως η σύζυγός του, Kelly, έχει τη θέση της υπεύθυνης πωλήσεων της εταιρείας στη χώρα.

Η τράπεζα Nedbank ανακοίνωσε δε, πως δεν συνεργάζεται πια με τον ίδιο, αναφέροντας πως τον είχε χρηματοδοτήσει για την επιχείρηση του το 2014.

Από την άλλη, το St. John’s College στο οποίο φοιτούν οι γιοι του, χαρακτήρισε τον Catzavelos ανεπιθύμητο.

Παρόλα αυτά, τα παιδιά του θα συνεχίσουν να σπουδάζουν κανονικά στο εν λόγω σχολείο.

Η Δικαιοσύνη στο Γιοχάνεσμπουργκ αναμένεται να κινήσει διαδικασίες εναντίον του μόλις επιστρέψει στη Νότια Αφρική, για ρητορική μίσους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: