Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
#blackfridayΟι ρακέτες στην παραλία βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

Οι ρακέτες στην παραλία βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

Οι ρακέτες είναι ευεργετικές για την υγεία, παρόλο που πολλές φορές γίνονται ενοχλητικές για τους υπόλοιπους λουόμενους.

«Υπάρχουν πολλά οφέλη από τα παιχνίδια στην παραλία. Η άμμος μειώνει τους κραδασμούς στις αρθρώσεις, δυναμώνει τα πόδια και αυξάνει την ισορροπία», ανέφερε ο γιατρός Kalpesh Parmar του Πανεπιστημίου Birmingham.

43ef4f4f276b749b6738b70fee85d6fa

Σύμφωνα με ολλανδική έρευνα, τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν ρακέτα, ελαττώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρδιαγγειακού νοσήματος και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έπαιζαν παιχνίδια με ρακέτα είχαν 56% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαφορά τους είναι ότι στα αθλήματα αυτά, χρειάζεται πλευρική κίνηση. Ο αθλούμενος κινείται τόσο μπροστά και πίσω, όσο και δεξιά και αριστερά. Γι αυτό όσοι παίζουν ρακέτες, αποκτούν καλύτερη ισορροπία.

«Τα παιχνίδια με ρακέτα, όπως είναι το τέννις, το πινγκ-πονγκ και οι ρακέτες στην παραλία είναι ιδανική άσκηση για πολλούς ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας» ανέφερε ο φυσιοθερεπευτής Vijay A. Daryanani.

c4c017e0eb5b83bc97aa7d39ec9c12f9 1

“Εκτός από καλή άσκηση για το καρδιαγγειακό σύστημα, οι ρακέτες βοηθούν στην ενδυνάμωση τόσο του πάνω όσο και του κάτω μέρους του σώματος. Μπορούν να παίξουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το επίπεδο δυσκολίας προσαρμόζεται στη φυσική κατάσταση».

Κατά τους ερευνητές, οι ρακέτες βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς οι παίκτες καλούνται να αποφασίσουν γρήγορα και άμεσα την επόμενη κίνησή τους, ενώ βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση. Ανάλογα με το βάρος και το πόσο κινείται ο παίκτης, μπορεί να χάσει μέχρι και 319 θερμίδες σε παιχνίδι μισής ώρας.

[harvard] [vlf]

Τα πιο σημαντικά