Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΡαγίζουν οι ουρανοί σήμερα πάνω από τα Γρεβενά: Θρήνος για την κηδεία...

Ραγίζουν οι ουρανοί σήμερα πάνω από τα Γρεβενά: Θρήνος για την κηδεία του 6χρονου Θωμά που έπαθε ανακοπή σπίτι του

Σήμερα Κυριακή 8/1 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, που έφυγε από τη ζωή έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

 

Η σορός του μικρού Θωμά θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας από τις 15:30. Οι γονείς του, μετά και τη μεγαλειώδη κίνησή τους να δωρίσουν τα όργανα του μικρού τους παιδιού, προχώρησαν σε μια ακόμα συγκινητική κίνηση, καθώς η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό (θα υπάρχει ειδικό κυτίο) στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για την αγορά και δωρεά απινιδωτών σε Δημοτικά σχολεία των Γρεβενών.

Ο Θωμάς θα «ζει» μέσα από τους λήπτες των οργάνων

Ο μικρός από τα Γρεβενά θα ζει μέσα από τους λήπτες των οργάνων του, καθώς η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της που ήταν εγκεφαλικά νεκρό και δεν υπήρχε περίπτωση ανάνηψης.

Έτσι λοιπόν, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να γίνει η διαδικασία. Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 6χρονου από τα Γρεβενά αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου (7/1). Οπως έγινε γνωστό, τα όργανά του, θα διαμοιραστούν σε Ελλάδα και Ιταλία. Ομάδα γιατρών από τις δύο χώρες θα μεταβούν εντός της ημέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα του μικρού παιδιού.
Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στην Ιταλία, ενώ οι κερατοειδείς και οι νεφροί σε λήπτες στην Ελλάδα.

>Επί τρεις μέρες το αγοράκι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του, όμως δεν τα κατάφερε. Οι γονείς του 6χρονου, χωρίς δεύτερες σκέψεις, συναίνεσαν στην δωρεά οργάνων και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού.

Τα πιο σημαντικά