Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΡαγίζει καρδίες η Βαρβάρα Φύτρου: «Θα ήθελα να έχω πεθάνει μαζί με...

Ραγίζει καρδίες η Βαρβάρα Φύτρου: «Θα ήθελα να έχω πεθάνει μαζί με τα παιδιά και τον άντρα μου»

Συγκλονίζει η άτυχη γυναίκα η οποία έχασε σύζυγο και δύο παιδιά στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι – «Η ασυνεννοησία και η σύγχυση δημοσίων υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου», υποστηρίζει – Στη Βουλή η μήνυση που κατέθεσε κατά Τόσκα και Σκουρλέτη

Η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου είναι η γυναίκα που έχασε τα πάντα στο Μάτι.

Ο 53χρονος άνδρας της Γρηγόρης και ο γιος της Ανδρέας, 11 ετών, κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους. Η Εβίτα της, μόλις 13 ετών, πρωταθλήτρια ποδηλασίας, έπεσε από γκρεμό στην προσπάθειά της να σωθεί από τις φλόγες.

90b593262648b7580b73595051fcdad1

Ο πόνος είναι αβάσταχτος. Πώς να πιστέψει ότι μέσα σε ελάχιστα λεπτά χάθηκε η οικογένειά της; Πώς να βρει τη δύναμη να συνεχίσει;
Ενάμισι μήνα τώρα, μια ερώτηση έχει συνεχώς στο μυαλό της: Ποιος φταίει; Ποιος έχει την ευθύνης της τραγωδίας; Οι χειρισμοί ποιων επέτρεψαν να καεί τόσος κόσμος;

O δικηγόρος της για πρώτη φορά αποκαλύπτει το ατέλειωτο δράμα αυτής της γυναίκας.

«Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό, δεν θα ήθελα να έλειπα, θα ήθελα να ήμουν εκεί. Ήθελα να έχω το ίδιο τέλος», αναφέρει ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος στο Star.

«Είναι τεράστια η τραγικότητα, δεν μπορώ να σας μεταφέρω… ο εντολέας μου είναι η Εβίτα και το αδερφάκι της», δηλώνει συγκινημένος.

Η Βαρβάρα Βουκάκη, στη μήνυσή της – η οποία έχει πάρει πλέον το δρόμο για τη Βουλή – αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λόγω της ασυνεννοησίας και της σύγχυσης μεταξύ των δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών, δεν αποκλείστηκε ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί από τη Ραφήνα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι».

fytros

Αποτέλεσμα, δεκάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν, μεταξύ αυτών και η οικογένειά της.

Και συνεχίζει: «Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο σύζυγος μου και ο γιος μου».

Η μήνυση της τραγικής μητέρας και συζύγου στρέφεται κατά των Ηλία Ψινάκη, Ρένα Δούρου, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα του πρώην Γ. Γ πολιτικής προστασίας Γιάννη Καππάκη και των πρώην αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

2d74f02a6e2e88a894decbad42fa7380

«Δεν πρόκειται να γλιτώσουν οι υπεύθυνοι. Θα αποδείξουμε ότι είναι η πιο μεγάλη ευθύνη ανθρώπων για τον χαμό των 98 ανθρώπων που αποκλειστικά θα το φέρουν βάρος στη ψυχή τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει γίνει», τονίζει ο δικηγόρος της κυρίας Φύτρο, υπογραμμίζοντας πως εκείνο το οποίο επιθυμεί η κ. Φύτρου είναι να πληρώσουν εκείνοι που ευθύνονται για τον χαμό της οικογένειάς της.

Τα πιο σημαντικά