Ραγδαίες εξελίξεις: Αποφυλακίζεται άμεσα ο Πέτρος Φιλιππίδης;

12 Αυγούστου, 2021 3:30 ΜΜ
More videos

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Τρίπολης, όντας κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρες βιασμού, με τον ίδιο να ψάχνει τον τρόπο να βγει από τα κάγκελα.

Ο γνωστός ηθοποιός, που τυχαίνει να είναι στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς πάντως να έχουν τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, επιχειρεί να κερδίσει την αποφυλάκισή του και φαίνεται, ότι υπάρχουν ορισμένες πιθανότητες να τα καταφέρει.

Ο Φιλιππίδης έχει δυο επιλογές. Η πρώτη να καταθέσει προσφυγή στο ένταλμα προσωρινής κράτησης της ανακρίτριας. Σε μια τέτοια περίπτωση η υπόθεση φεύγει από τα χέρια της ανακρίτριας που την εξέτασε αρχικά, επανεξετάζεται και βγαίνει η οριστική απόφαση.

Νομικοί κύκλοι λένε στο instanews.gr ότι αυτή είναι η πιο πιθανή εξέλιξη και η μοναδική ρεαλιστική ελπίδα του Φιλιππίδη. Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα ο ηθοποιός προφυλακίστηκε επειδή είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Είναι προφανές λοιπόν ότι εκεί θα χτυπήσει λέγοντας ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς η τελευταία πράξη για την οποία κατηγορείται έγινε πριν 7 χρόνια.

Η δεύτερη επιλογή απαιτεί περισσότερο χρόνο. Μετά το πέρας κάποιων μηνών ο Φιλιππίδης καταθέτει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Για να γίνει αυτό και να αποφυλακιστεί όμως θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι ή λόγοι υγείας ή να έχουν προκύψει νέα στοιχεία και δεδομένα στην υπόθεση. Και για την ώρα τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει…