Πυροσβέστες έσωσαν γουρούνια και έξι μήνες αργότερα τα έκαναν λουκάνικα

25 Αυγούστου, 2017 8:29 ΜΜ
More videos

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μια ομάδα πυροσβεστών στο Γουιλσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας έσωσε ένα κοπάδι γουρουνιών από φωτιά που είχε ξεσπάσει σε φάρμα. Έξι μήνες αργότερα τα δέχτηκαν δώρο, ως λουκάνικα πλέον, τιμώντας τα δεόντως.

Τα 18 χοιρίδια και οι δύο χοιρομάνες επιβίωσαν από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κατά την οποία κάηκαν 60 τόνοι σανού.

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η διευθύντρια της φάρμας, Ρέιτσελ Ρίβερς, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες του Πιούζεϊ προσφέροντάς τους τα γουρούνια που είχαν σώσει, ως λουκάνικα. Οι πυροσβέστες δήλωσαν αρχικά ότι τα λουκάνικα ήταν «φανταστικά», αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε ζήτησαν συγγνώμη.

«Θα στείλουμε στους πυροσβέστες πακέτα χορτοφαγικών λουκάνικων, ώστε να δουν πόσο εύκολο είναι να γίνουν πραγματικοί ήρωες για τα γουρούνια», δήλωσε η PETA, οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Η διευθύντρια της φάρμας υπεραμύνθηκε της κίνησής της, υποστηρίζοντας ότι αυτή η δουλειά είναι όλη της η ζωή.

Ο συνιδιοκτήτης της φάρμας, Κάνον Τζέραλντ Όσμπουρν, πρόσθεσε: «Αναπόφευκτο κομμάτι είναι ο θάνατος ενός ζώου, το οποίο μας δίνει τροφή».

Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι τα λουκάνικα ήταν «εξαιρετικά» και ευχαρίστησαν τη φάρμα «για τη γενναιοδωρία της».

Στη συνέχεια, ωστόσο, η πυροσβεστική κατέβασε από την σελίδα της στο Facebook την φωτογραφία με το αυτοσχέδιο μπάρμπεκιου. «Αναγνωρίζουμε ότι η ανάρτηση αυτή προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, ζητάμε συγγνώμη και την κατεβάσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[cnn]

Ακολουθήστε μας στο facebook: