«Πυρήνες της Φωτιάς» σε Γιάννο Παπαντωνίου: «Να κανονίσουμε πότε θα ανοίγεις το ζεστό νερό»

27 Οκτωβρίου, 2018 1:07 ΜΜ
More videos

Στο δεύτερο 24ωρο που πέρασε ο Γιάννος Παπαντωνίου στη φυλακή είχε μια απρόσμενη συνάντηση. Μέλος της οργάνωσης ‘Πυρήνες της Φωτιάς» ζήτησε να δει τον πρώην υπουργό ο οποίος αποδέχτηκε τη συνάντηση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θέμα αφορούσε τις σωληνώσεις του σωφρονιστικού ιδρύματος, αφού βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα, και η στιχομυθία μεταξύ τους ήταν εξής:

Μέλος Πυρήνων: Να κανονίσουμε πότε θα ανοίγουμε το ζεστό νερό. Όταν ανοίγεις εσύ, δεν έχουμε εμείς ζεστό νερό. Να κανονίσουμε τις ώρες.

– Γ. Παπαντωνίου: Εντάξει. Κανένα πρόβλημα. Θα το κανονίσουμε.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας οδηγήθηκε στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, αλλά  είναι μόνος του στο κελί.

Τρεις είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που ανακριτές και εισαγγελέας διέταξαν την προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Ειδικότερα, κρίθηκε ότι:

  • Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.
  • Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, ακόμη κι αν ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν έχει πια κρατικό αξίωμα. Με δυο λόγια, πιθανολογείται ότι αν παραμείνουν ελεύθεροι θα συνεχίσουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, στη συνέχεια την αμφισβήτησαν.

Πηγή: tanea.gr