Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Κυμπουρόπουλου: «Ψήφισε ενάντια στην άμβλωση – Είναι ντροπή για τη χώρα»

Μάρτιος 16, 2021 5:25 ΜΜ
More videos

Η τροπολογία που υπερψήφισε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος αναφέρει ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη».

«Φωτιές» ανάβει η θετική ψήφο που έδωσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε τροπολογία η οποία θέτει ερωτηματικά για το δικαίωμα της γυναίκας να προχωρά σε διακοπή της κύησης.

Ειδικότερα, η επίμαχη τροπολογία 10, η οποία κατατέθηκε στις 8 Μαρτίου από Ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) περιέχει την διατύπωση:

«υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης».

Με αυτή την πρόβλεψη η τροπολογία παρεμβαίνει στο δικαίωμα των γυναικών στο ίδιο τους το σώμα και αντιτίθεται στην άμβλωση.

Τη θετική ψήφο στην εν λόγω τροπολογία στηλίτευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος έγραψε στο Twitter:

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών”».

Ακολουθήστε μας στο facebook: