Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΠτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Σώο το τέταρτο μέλος του πληρώματος που αγνοείτο

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Σώο το τέταρτο μέλος του πληρώματος που αγνοείτο

Ευτυχή κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου μέλους του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Σάμο.

Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες κολύμπησε, με τη βοήθεια των θαλασσίων ρευμάτων, μέχρι την ακτή της Πλάκας και είναι καλά στην υγεία του.που είναι καλά στην υγεία του.

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα: Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, παρά τις προσπάθειες για ανάνηψη στη ξηρά μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Πρώτος που διασώθηκε ειναι ο Μολδαβός μηχανικός,
Δεύτερος που εντοπίστηκε και είναι νεκρός ειναι ο Έλληνας μεταφραστής,
Τρίτος που εντοπίστηκε και ειναι νεκρός ειναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και
Τέβταρτος που βγήκε ζωντανός στη στεριά ειναι ο Μολδαβός πιλότος.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ.

Μετά την πτώση, στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Περίπου στις 18:30,σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν σώο τον Μολδαβό μηχανικό.

Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.

Ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.Τα πιο σημαντικά