Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠτώση Canadair: Ανείπωτος θρήνος στη γειτονιά του ήρωα ανθυποσμηναγού Στεφανίδη – «Συγκλονισμένοι,...

Πτώση Canadair: Ανείπωτος θρήνος στη γειτονιά του ήρωα ανθυποσμηναγού Στεφανίδη – «Συγκλονισμένοι, αλλά υπερήφανοι οι γονείς»

Η οικογένεια του ενός εκ των δύο χειριστών του Canadair που συνετρίβη χθες πενθεί για την απώλεια του 27χρονου

Τις πιο δύσκολες στιγμές που θα μπορούσε να περάσει ένας γονιός βιώνουν αυτές τις ώρες στην οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης οι συγγενείς του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, που σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Καναντέρ που συνετρίβη στην πυρκαγιά στην Κάρυστο Εύβοιας, έμενε στο διαμέρισμα της περιοχής του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού μαζί με τους γονείς του. Παρότι μάλιστα υπηρετούσε σε άλλη περιοχή, ερχόταν κατά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Έξω από την πολυκατοικία βρίσκεται ένα ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας και στο διαμέρισμα της οικογένειας βρίσκονται ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του Περικλή, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, είναι σε κατάσταση σοκ.

Νωρίτερα κοντά στους γονείς βρέθηκε ένας ιερέας, φίλος της οικογένειας, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους υποστηρίξει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς του πιλότου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, «εξαιρετικά συγκλονισμένοι», ωστόσο, όπως είπε, είναι και «εξαιρετικά υπερήφανοι» για το παιδί τους

Τα πιο σημαντικά