Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠτολεμαΐδα: Ξεσπά ο παππούς του μωρού για τον θάνaτό του - «Γıατί...

Πτολεμαΐδα: Ξεσπά ο παππούς του μωρού για τον θάνaτό του – «Γıατί μας το δıώξανε δύο φορές;»

Πτολεμαΐδα: Δυο φορές οι γονείς πήγαν το αδικοχαμένο βρέφος στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και δύο φορές τους έδιωξαν.

Δυο φορές οι γονείς πως πήγαν το αδικοχαμένο βρέφος στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και τους έδιωξαν, προτού το αγοράκι καταλήξει. Πλέον η διοίκηση του νοσοκομείου διεξάγει έρευνες για το τι συνέβη.

Ο παππούς του αδικοχαμένου βρέφους μίλησε στο Mega όπου ξέσπασε για τον θάνατο του εγγονιού του

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά γιατί δεν κράτησαν το μωρό μέσα; Γιατί το διώξανε δυο φορές; Την τρίτη φορά το μωρό πήγε έτοιμο να πεθάνει μετά. Και πέθανε κιόλας», είπε αρχικά ο παππούς του βρέφους.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης το μωρό έπασχε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού η οποία παραπέμπει σε πνευμονία βαριάς μορφής και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο, κάτι που οι υγειονομικοί που εφημέρευαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Μποδοσάκειο δεν κατάφεραν -όπως φαίνεται- να διαγνώσουν.

«Το διώξανε. Πήγανε πρώτη του μηνός μέσα στο νοσοκομείο, μέσα στα παιδιατρεία και μόλις πήγαμε εκεί, πήγα εγώ με την γυναίκα του Γιώργου μας λένε «Εντάξει δεν έχει τίποτα» και απαντάω «έχει πυρετό 39-40». Και λέει «εντάξει είναι ιώσεις, γρίπη και αυτά». Εν τέλει μου λέει «δεν έχει τίποτα» και τους λέω “κρατήστε το μέσα, δεν είναι καλά το μωρό”», συμπλήρωσε ο παππούς του βρέφους.

Το παιδί το οποίο ψηνόταν με 40 πυρετό βγήκε αρνητικό στο τεστ κορονοϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης. Όπως καταγγέλλει ο παππούς του παιδιού, η νοσοκόμα το έστειλε πίσω στο σπίτι. «”Εντάξει”, λέει, “δεν έχει τίποτα. Αν έχει εμετό και δεν κατεβαίνει ο πυρετός και δεν τρώει, φέρ’ το ξανά”», σημείωσε ο παππούς του.

Το μωρό επιστρέφει σπίτι, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά επιδεινώθηκε περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης στις 2 του μήνα, το βρέφος ανεβάζει και πάλι 40 πυρετό ενώ κάνει και έμετο. Οι γονείς το παίρνουν άρον άρον και το πάνε ξανά στο νοσοκομείο μέσα στη νύχτα.

«Έκανε εμετό, λέω «έκανε εμετό». Πάλι τα ίδια αυτή (η νοσοκόμα)… Μου έχει μείνει αυτό, γιατί δεν το δεχτήκανε το μωρό από το να κάθεται μέσα στο σπίτι; Το γράφει στον κατάλογο (φάκελο) ότι τη δεύτερη φορά έδωσαν και μια συνταγή να πάρει κάποια εισπνεόμενα», είπε ο παππούς του βρέφους.

Το παιδί επιστρέφει για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο. Η πρώτη ήταν στις 21.20 και η δεύτερη στις 11 παρά τέταρτο εκεί όπου πλέον η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία και κάνει για πρώτη φορά εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Το μωρό ήταν ωχρό με κακή κυκλοφορία του αίματος και παγωμένα άκρα. Του χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή ωστόσο η επιδείνωση ήταν ραγδαία. 4 ώρες μετά – πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιανουαρίου το βρέφος ξεψύχησε στα χέρια των γιατρών.

Ήταν άρρωστο και το άλλο παιδί της οικογένειας

Η κηδεία του μωρού πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης στην Αλβανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παππούς του μωρού μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι πως και το άλλο παιδί της οικογένειας είχε εμφανίσει συμπτώματα.

«Ο μεγάλος ήταν λίγο (κρυωμένος). Εντάξει ξέρεις τώρα σε νηπιαγωγείο ήταν. Μήπως ήταν ιός, ήταν και ο μεγάλος λίγο… και ο μικρός. Και οι δύο τα ίδια ήταν. Ο μεγάλος το πέρασε, ο μικρός δεν…», είπε.

Οι γονείς αναμένεται να κινηθούν νομικά. Είναι άνθρωποι του μεροκάματου που έκαναν τα πάντα να σώσουν το αγγελούδι τους και όπως καταγγέλλουν τους έδιωξαν δύο φορές από το νοσοκομείο καθώς δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία νεκροτομή έδειξε προχωρημένη λοίμωξη του αναπνευστικού, συμβατή με πνευμονία. Κατάσταση που υποδηλώνει μία χρόνια λοίμωξη. Έχει ληφθεί υλικό για ιστολογικές εξετάσεις για να ερευνηθεί και το ενδεχόμενο σηψαιμίας, δηλαδή για γενίκευση της λοίμωξης σε όλο τον οργανισμό.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο για να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, ποιοι γιατροί ειδικευόμενοι ή μη εξέτασαν το μωρό και γιατί δεν έκαναν εισαγωγή σε ένα εμπύρετο βρεφάκι 15 μηνών από την πρώτη κιόλας ημέρα παρά την 3η φορά που διακομισθεί.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε ο παππούς του βρέφους:
Τα πιο σημαντικά