Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ρούχαΨυχολόγοι δείχνουν τι δηλώνουν 11 χρώματα ρούχων για την προσωπικότητά μας

Ψυχολόγοι δείχνουν τι δηλώνουν 11 χρώματα ρούχων για την προσωπικότητά μας

Σύμφωνα με τον στυλίστα και συγγραφέα Ντέιβιντ Ζίλα: «Ακόμα κι αν η ντουλάπα σας είναι γεμάτη με ρούχα ποικιλίας χρωμάτων και αποχρώσεων, υπάρχει πάντα ένα χρώμα που προτιμάτε περισσότερο, επειδή αισθάνεστε πιο άνετοι και σίγουροι με αυτό. Είναι το χρώμα που αντικατοπτρίζει περισσότερο τον χαρακτήρα σας.»

Μετά από έρευνα στα συμπεράσματα των ειδικών, παρακάτω θα μάθετε πως σας χαρακτηρίζει και σας κάνει να φαίνεστε στους γύρω σας, το αγαπημένο σας χρώμα.

#11 Μαύροeceaf5b5999968950286f032f76268d6

«Το μαύρο είναι ένα χρώμα που λαμβάνεται σοβαρά» λέει η ειδική μόδας και στυλ, Κάρεν Χέιλερ.

Πράγματι, σύμφωνα με μια έρευνα στον τομέα της ψυχολογίας, το μαύρο χρώμα γίνεται αντιληπτό από τους άλλους ως δείκτης γοήτρου, δύναμης, σοβαρότητας και νοημοσύνης. Ως εκ τούτου, σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ο μανδύας αποφοίτησης είναι μαύρος.

Οι άνθρωποι που προτιμούν να φορούν μαύρα ρούχα είναι φιλόδοξοι, έχουν στόχους αλλά και ευαισθησίες. Κατά κανόνα, είναι συναισθηματικοί και εύκολα ευερέθιστοι, αν και συχνά προσπαθούν να το κρύψουν. Το μαύρο χρώμα τους βοηθά να μεταβάλλουν την προσοχή του περιβάλλοντος από την εμφάνισή τους, στην προσωπικότητά τους, αφού οι εσωτερικές ιδιότητες ενός ατόμου είναι πιο σημαντικές γι ‘αυτούς.

#10 Καφέ1fc9b7feaba7f292178fdcd0200bee9c

Το καφέ είναι το χρώμα της γης, δείχνει πως κάτι είναι αξιόπιστο, ισχυρό και σταθερό. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι οι οποίοι φορούν συχνά καφέ και τις αποχρώσεις του, γίνονται αντιληπτοί από τους άλλους.

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να φορούν το καφέ χρώμα είναι ελαφρώς συντηρητικοί, σέβονται τους πρεσβύτερους και πάντα αναζητούν ειρήνη, σταθερότητα και δύναμη σε όλα. Ένα κορίτσι με καφέ φόρεμα ή ένας άντρας με καφέ σακάκι, δίνουν την εντύπωση ενός αξιόπιστου, ευφυούς και λογικού προσώπου.

#9 Μπλεecf3ca1210889cf2e1a5a9dc164b4da0

Η δημοσιογράφος και ψυχολόγος Λίζα Τζόνσον Μάντελ, έγραψε: «Το μπλε είναι το καλύτερο χρώμα για να πάτε σε μια συνέντευξη, γιατί δείχνει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Επομένως, πολλές στολές εργασίας και επαγγελματικά κοστούμια είναι μπλε χρώματος.»

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, πραγματοποίησαν μια μελέτη σχετικά με την επίδραση του χρώματος. Διαπίστωσαν ότι οι πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε, έχουν ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι τείνουν να συνδέουν το μπλε χρώμα με την νοημοσύνη, την εμπιστοσύνη, την αποτελεσματικότητα και την ηρεμία.

Οι μπλε αποχρώσεις των ρούχων επιλέγονται συχνά από ευγενικούς, συμπαθητικούς, ευγενικούς ή ακόμη και ντροπαλούς ανθρώπους. Όπως λένε οι ψυχολόγοι, το πρόσωπο που φορά μπλε χρώμα, θα γίνει ένας θαυμάσιος γονέας ή ένας υποδειγματικός εργάτης. Η ηρεμία και η ακεραιότητα είναι δύο από τις πιο κοινές ιδιότητες που βρίσκονται σε αυτούς τους τύπους ανθρώπων.

#8 Πράσινο35d88094fe700e5e5b2aa6fc0bc058cd

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, λένε ότι το πράσινο χρώμα διατηρεί μια καλή διάθεση για εσάς και τους γύρω σας. «Η ευγένεια του πράσινου προέρχεται από τη συγγένειά του με τη φύση, η οποία προκαλεί μια αίσθηση ειρήνης και ικανοποίησης», λέει η Λίτραϊς Έισμαν, η εκτελεστική διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρώματος Pantone και συγγραφέας του βιβλίου «More Alive With Color».

Εκείνοι που προτιμούν το πράσινο, ζουν μια ενεργή, δημόσια ζωή, ζουν πάντα σε μια καλή περιοχή και είναι οικονομικά σταθεροί. Επίσης νοιάζονται για τους άλλους, είναι ευγενικοί και έχουν καλή καρδιά.

#7 Μοβ62c17cdea7a3fb603ffe9a9d497901a8

Στο παρελθόν, το μοβ συχνά αναπαριστούσε τα δικαιώματα και την ανώτερη κοινωνία. Ήταν ένδειξη γούστου, πλούτου και πολυτέλειας. Είναι γνωστό πως η Κλεοπάτρα το λάτρευε και τότε, μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά και να φορέσουν αποχρώσεις του μοβ.

Σήμερα, όταν φοριέται σε ρούχα δείχνει τη δημιουργικότητα, τη διορατικότητα και την αγάπη της τέχνης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που φορούν μοβ είναι συναισθηματικοί και ευαίσθητοι. Είναι ονειροπόλοι, παθιασμένοι και αγαπούν το μυστικισμό. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι είναι απρόβλεπτοι και η επαφή μαζί τους μπορεί να είναι ταυτόχρονα εύκολη και δύσκολη.

#6 Κόκκινοfc1875f44c4f949ba24314bd7f29831a

«Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους και της δύναμης. Πρέπει να δώσετε την προτίμησή σας σε αυτό το χρώμα αν πρόκειται να πείσετε ή να εντυπωσιάσετε κάποιον», λέει ο Κέννι Φρίμπονγκ, ο διευθυντής των ιταλικών ανδρικών ενδυμάτων Eredi Pisano.

Οποιεσδήποτε έντονες κόκκινες αποχρώσεις εφιστούν την προσοχή στο άτομο που τις φοράει. Οι άνθρωποι τείνουν να συσχετίζουν το κόκκινο χρώμα με την ενέργεια, την κίνηση και τον ενθουσιασμό. Οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες προσελκύονται περισσότερο από τις γυναίκες που φορούν κόκκινες αποχρώσεις. «Το κόκκινο είναι διεγερτικό για τους άνδρες», λέει η Άμπι Κάλις, μιας καθηγήτρια ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Αυτοί που συχνά φορούν κόκκινο είναι φωτεινοί, εύκολα ευερέθιστοι, ελαφρώς εγωκεντρικοί και επιρρεπείς σε εθισμούς.

#5 Κίτρινοe2b8df967599a357b51accbcda36d572

Το κίτρινο είναι το χρώμα της ευτυχίας, του ήλιου και του γέλιου. Μελέτες δείχνουν ότι το κίτρινο χρώμα αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, επιταχύνει τον μεταβολισμό και ανυψώνει τη διάθεση σε όλους όσους βρίσκονται τριγύρω.

Επιπλέον, το κίτρινο αυξάνει τη συγκέντρωση και την προσοχή, επομένως χρησιμοποιείται συχνά σε πινακίδες, διαφημιστικούς χώρους, οδικές σημάνσεις και γραμμές δρόμου.

Οι ειδικοί λένε ότι οι αποχρώσεις του κίτρινου σε ρούχα χρησιμοποιούνται συχνά από ανθρώπους ενεργούς, δημιουργικούς και επιρρεπείς σε εθισμούς. Είναι φωτεινοί ονειροπόλοι και λάτρεις της περιπέτειας, έτοιμοι να εξερευνήσουν και να κατακτήσουν.

#4 Λευκό6ecdb5a74304e345031c8a631d9a76e1

Το λευκό είναι το σύμβολο της ελευθερίας, της αγνότητας, της αθωότητας και της απλότητας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να αγοράσουν κάτι λευκό όταν ξεκινούν κάτι νέο στη ζωή τους ή αρχίζουν ένα νέο κεφάλαιο.

Το λευκό χρώμα προσελκύει αξιόπιστους ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία και που βλέπουν τη ζωή αισιόδοξα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ τακτοποιημένοι και οργανωμένοι σε ό, τι κάνουν, τους αρέσουν οι νέες αρχές και επιδιώκουν την τελειότητα. Σε γενικές γραμμές, το λευκό μπορεί να φορεθεί από πολλούς διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας. Είναι ένα ουδέτερο χρώμα, το οποίο σπάνια απωθεί τους άλλους.

#3 Ροζbab6a589e0e030b0c0eb9b08c1b03c4e

Το λαμπερό ροζ είναι το χρώμα της γυναίκας που φλερτάρει. Ωστόσο, από τις γυναίκες μιας πιο ώριμης ηλικίας, προτιμώνται πιο τρυφερές αποχρώσεις του ροζ, καθώς αντιπροσωπεύουν την απόλυτη θηλυκότητα.

Το απαλό ροζ θεωρείται ήρεμο, ζεστό και θηλυκό και είναι ένα από τα ισχυρότερα ηρεμιστικά. Ως εκ τούτου, σε ορισμένες φυλακές οι τοίχοι βάφονται σε ροζ αποχρώσεις για να μειωθεί το επίπεδο επιθετικότητας.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνθρωποι που αγαπούν το ροζ είναι ρομαντικοί, αισιόδοξοι και αυτοδίκαιοι. Κατά κανόνα, εκτιμούν την καλοσύνη και την άνεση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

#2 Πορτοκαλί8b0536515c25a06b4c445d88978d5dcd

Το πορτοκάλι δίνει πάντα μια ατμόσφαιρα διασκέδασης, εκτός από το ότι είναι ζεστό και καιροσκοπικό χρώμα. Είναι επίσης χαρούμενο, δημιουργικό και ελκυστικό.

Εκείνοι που θέλουν να φορούν πορτοκαλί είναι αισιόδοξοι, ενεργητικοί, χαρούμενοι και πρόθυμοι να αλλάξουν. Αν και ίσως είναι ελαφρώς νευρώδεις, μπορούν να είναι φιλόδοξοι και συνετοί.

#1 Γκρι617c963907ec416af4149634016d1fad

Το γκρι είναι το χρώμα της ισορροπίας, δεν είναι ούτε σκοτεινό ούτε φωτεινό. Αν ένα άτομο έχει πολλά γκρίζα ρούχα, συνήθως σημαίνει ότι θέλει να παραμείνει αόρατο.

Το γκρι και οι αποχρώσεις του είναι σύμβολο της ηρεμίας, της διάστασης και της ωριμότητας. Πολλοί άντρες μέσης ηλικίας φορούν γκρίζα σακάκια, ενώ οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας φορούν γκρίζα φορέματα.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ουδέτερο χρώμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να χαρακτηρίσουμε το άτομο που το προτιμά. Θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να υπακούσουν σιωπηρά στους κανόνες, συνετοί, ελαφρώς συναισθηματικοί και κατηγορηματικοί. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα πρόσωπο που του αρέσει το γκρι, είναι κάποιος που δεν επιθυμεί να προσελκύσει την προσοχή και προσπαθεί να παραμείνει ουδέτερος.

Επιπλέον υπάρχουν και άλλοι τύποι ανθρώπων:7e6f6a27b34994d3cb88838f74ea05bb

BrightSide

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, αγαπά όλα τα χρώματα εξίσου και προσπαθεί να τα φοράει όλα. Πολλοί πιστεύουν πως η βασίλισσα αλλάζει χρώματα ανάλογα με τη διάθεσή της.

Τα πιο σημαντικά