Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
τεστΨυχολογικό τεστ για όσους παρατηρούν τα πάντα: Πόσα πρόσωπα βλέπεις στην εικόνα;...

Ψυχολογικό τεστ για όσους παρατηρούν τα πάντα: Πόσα πρόσωπα βλέπεις στην εικόνα; Λίγοι θα εντοπίσουν και τα 9

Ψυχολογικό τεστ: Η ευκαιρία να εξασκήσεις την παρατηρητικότητα σου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ψυχολογικό τεστ καθώς λίγοι είναι αυτοί που βρίσκουν όλες τις απαντήσεις. Στην εικόνα υπάρχουν εννιά πρόσωπα και αμά παρατηρήσετε καλά τη ζωγραφιά θα τα βρείτε όλα.

Πρόκειται για ένα έργο του μεξικανού καλλιτέχνη Οκτάβιο Οκάμπο, και ονομάζεται «The General’s Family». Το συγκεκριμένο έργο έχει ξεχωρίσει και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, και όχι για τους λόγους που κανείς θα περίμενε. Πολλοί ειδικοί το χρησιμοποιούν ως ένα τεστ, το οποίο οξύνει την παρατηρητικότητα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οκάμπο ήταν ένας σπουδαίος και δημοφιλής καλλιτέχνης στη Λατινική Αμερική και τα έργα του έχουν αυτόν τον παραπλανητικό χαρακτήρα της ψευδαίσθησης.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να παραλείπει πολλές φορές τις πληροφορίες που δέχεται από το εξωτερικό του περιβάλλον, κυρίως τις οπτικές. Το δευτερόλεπτο δεχόμαστε χιλιάδες πληροφορίες από το κοντινό περιβάλλον μας, ωστόσο τελικά απορροφούμε μόλις 7-9 πληροφορίες, και τις υπόλοιπες τις αγνοούμε. Ο Μεξικανός καλλιτέχνης, ουσιαστικά βασίστηκε πάνω σε αυτήν την ιδιότητα του εγκεφάλου ούτος ώστε να διεκπεραιώσει τη «σπαζοκεφαλιά» του, η οποία στηρίζεται σε οπτικές ψευδαισθήσεις μία εκ των οποίων είναι και η εικόνα που ακολουθεί.

Εσείς λοιπόν πόσα πρόσωπα μπορείτε να διακρίνετε στην παρακάτω φωτογραφία; Αν βλέπετε και τα 9 που υπάρχουν τότε πραγματικά το μυαλό σας είναι ένας άριστος επεξεργαστής δεδομένων και παρατηρητικότητας:

im 353x411 1

Η απάντηση στο ψυχολογικό τεστ

quizzzz 633x800 1

 

Τα πιο σημαντικά