Ψυχολόγοι εξηγούν πως ξεχωρίζει ένα ευτυχισμένο ζευγάρι από την γλώσσα του σώματος

15 Νοεμβρίου, 2017 8:38 ΜΜ
More videos

Μια μόνο φωτογραφία ενός ζευγαριού μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την σχέση του ζευγαριού ή την συμπεριφορά ενός συντρόφου και μερικές φορές μπορεί να προβλέψει το μέλλον της σχέσης. Αυτό ακριβώς πιστεύει η Δρ. Λίλιαν Γκλας. Είναι η συγγραφέας του ντοκιμαντέρ Body Language Decoded και του βιβλίου He Says She SaysΔεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στην ψυχολογία για να καταλάβετε τον εαυτό σας.

Δείτε παρακάτω τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχετε, αν θέλετε να γίνετε ειδικοί στην γλώσσα του σώματος.

13. Κρατώντας χέρια

Αν τα σώματα και των δυο συντρόφων είναι στραμμένα το ένα προς το άλλο και κρατιούνται χέρι χέρι, υποδηλώνει ότι ανυπομονούν να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Το γεγονός ότι κρατιούνται χέρι χέρι σημαίνει ότι υπάρχει μια βαθιά σύνδεση μεταξύ τους.

12. Χειρονομία “Είναι δικός μου”

Το χέρι που ακουμπάει στον κορμό ή στο στήθος του συντρόφου είναι ένδειξη κτητικότητας. Κατά κανόνα οι γυναίκες χρησιμοποιούν αυτή την χειρονομία. Όλο τους το σώμα λέει “Είναι δικός μου.”

11. Αμοιβαία φροντίδα

Αν το σώμα μιας γυναίκας είναι γυρισμένο προς τον σύντροφό της σημαίνει ότι θέλει να είναι όσο πιο κοντά του γίνεται. Ο άντρας κάθεται δίπλα της με το χέρι του στην μέση της. Αυτά είναι σημάδια αμοιβαίας φροντίδας και καλής σeξουαλικής ζωής.

10. Δυνατή σύνδεση

Έχουν συνηθίσει εδώ και καιρό να κάνουν μαζί όλα τα πράγματα. Γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον και νιώθουν οικεία. Η στάση των ποδιών και του σώματός τους υποδηλώνει ακριβώς αυτό. Σε αυτά τα ζευγάρια υπάρχει πάντα ο αρχηγός και ο ακόλουθος. Συνήθως, αυτός που βάζει το χέρι του ψηλά είναι ο κυρίαρχος.

9. Ιδιοκτήτης

Όταν ένας άντρας κρατάει μια γυναίκα πολύ σφιχτά από το μπράτσο της σημαίνει ότι του “ανήκει.” Την ελέγχει και προσπαθεί να την έχει κοντά του. Η ίδια δεν νιώθει άνετα με αυτό, αφού ο μηρός της είναι γυρισμένος στο πλάι και τα χέρια της σταυρωμένα.

8. Ίδιος τρόπος σκέψης

Αυτή η στάση είναι η μεγαλύτερη ένδειξη καλής σeξουαλικής ζωής. Επίσης, μπορεί να σημαίνει ότι η γυναίκα εξαρτάται από τον άντρα.

7. Ποιος είναι το αφεντικό;

Να θυμάστε ότι το να έχετε τα χέρια στις τσέπες είναι ένδειξη άγχους και ότι αισθάνεστε άβολα. Αν ένας άντρας κάνει αυτή την κίνηση σημαίνει ότι δεν είναι ο αρχηγός στην σχέση.

Η γυναίκα κάθεται μπροστά από τον άντρα και χαμογελάει. Τα πόδια της είναι τοποθετημένα με έναν τρόπο που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. Αυτό δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση και είναι ο αρχηγός της σχέσης.

6. Δημοφιλείς άνθρωποι

Οι άνθρωποι που αγαπούν να είναι σε κοινή θέα έχουν μια συγκεκριμένη στάση σώματος. Ο άντρας κρατάει δυνατά την γυναίκα και εκείνη ξέρει πως να σταθεί για να δείχνει ωραία.

5. Σύνδεση

Η γυναίκα βάζει το ένα χέρι στον ώμο στου άντρα και εκείνος στην μέση της. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ προσκολλημένοι ο ένας στον άλλον. Σε αυτή την σχέση είναι ίσοι: δεν υπάρχουν αρχηγοί, ούτε ακόλουθοι.

4. Ζευγάρι που καυχιέται

Πολύ συχνά, ένας άντρας μπορεί να βάλει το χέρι του πολύ πιο κάτω από την μέση της γυναίκας. Με μια πρώτη ματιά, αυτή η κίνηση έχει σeξουαλικό περιεχόμενο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι ένδειξη υπερπροστατευτικότητας. Θέλει όλοι να ξέρουν ότι αυτή η γυναίκα του ανήκει.

3. Δάχτυλο με δάχτυλο

Όταν ένας άντρας τοποθετεί το χέρι του με αυτόν τον τρόπο δείχνει μια βαθιά αγάπη και προστατευτικότητα για την γυναίκα του. Σε αυτή την περίπτωση, περπατάνε μαζί και επικεντρώνονται ο ένας στον άλλον. Αυτό δείχνει μια καλά ισορροπημένη σχέση.

2. Προστάτης

Αυτή η στάση σημαίνει ότι η γυναίκα νιώθει προστατευμένη και εξαρτάται από τον άντρα. Ο άντρας είναι αξιόπιστος και αρχηγός της σχέσης.

1.Άλφα αρσενικό

Η στάση του άντρα δείχνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Συνήθως, αυτοί οι άνθρωποι είναι ισχυροί και παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις. Η στάση της γυναίκας που γέρνει μόνο ο κορμός της υποδεικνύει ότι νιώθει άβολα.

Ένα παράδειγμα από την πραγματική ζωή

© eastnews   © eastnews

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι στάσεις του Ντόναλντ Τραμπ και της Μελάνια είναι στημένες. Σε πολλές φωτογραφίες, η Μελάνια φαίνεται πολύ στρεσαρισμένη και ο Τραμπ φαίνεται ηγέτης. Σπάνια θα τους δείτε να κρατιούνται χέρι χέρι.

Η στάση του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερτ έχει μεγάλη απόσταση και δείχνει ότι είναι μια σχέση περισσότερο για το φαίνεσθαι παρά ειλικρινής.