Ψαρομεζέδες γεύτηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

October 2, 2017 6:02 PM
More videos

Η Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου γιόρτασε χθες την έναρξη της αλιευτικής περιόδου για τις μηχανότρατες. Εκεί βρέθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο δοκίμασε νόστιμους ψαρομεζέδες, υπό τη συνοδεία μουσικής.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ξεκίνησε με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων.

243296

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων υπουργοί, βουλευτές και δήμαρχοι, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), στέλνοντας το μήνυμα στους καταναλωτές ότι τα αλιεύματα που διακινούνται από την Ιχθυόσκαλα είναι απολύτως ασφαλή. 243295

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ Μιχάλης Μυτιλινάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη χθεσινή γιορτή «μία ακόμη ευκαιρία να πληροφορηθεί ο καταναλωτής από πού συλλέγονται τα αλιεύματα, ποια η νόμιμη διαδρομή τους, τι έλεγχοι διενεργούνται και από ποιους, σε καθημερινή βάση και πώς τελικά φθάνει στο πιάτο του καταναλωτή ένα απόλυτα υγιές και ασφαλές προϊόν διατροφής».

Ο κ. Μυτιλινάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων για την παροχή βοήθειας (τροφής) προς αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη μετατροπή των ωφελούμενων από τις δράσεις σε οικονομικά ενεργές μονάδες, μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της Κοινωνικής Οικονομίας.

243294Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΑΑ, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ασφάλεια και την υγιεινή των αλιευμάτων που διοχετεύονται στις ψαραγορές από την ιχθυόσκαλα, τα οποία -επανέλαβε- προέρχονται από τις άλλες θάλασσες του Αιγαίου κι όχι από τον Σαρωνικό«Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε και να διατρανώσουμε πως τα ελληνικά αλιεύματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι όλα ασφαλή, υγιεινά και δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, μέσα από το οποίο θα ενισχυθούν οι αλιείς το προσεχές διάστημα με 500- 700 εκατ. ευρώ, ενώ θα αποζημιωθούν και οι παράκτιοι αλιείς που δεν βγαίνουν τώρα να ψαρέψουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου και οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. 243293 243292 243291 243304 243303

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: