Ψάρεψαν «grass carp» 10 κιλών αλλά το έριξαν πίσω στην Παμβώτιδα

16 Σεπτεμβρίου, 2017 8:11 ΠΜ
More videos

Είναι καθημερινές οι εικόνες με ανθρώπους κάθε ηλικίας να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους ψαρεύοντας στις όχθες της Παμβώτιδας.

Ανάμεσα στους πολλούς ερασιτέχνες που απολαμβάνουν το ψάρεμα συμπεριλαμβάνονται ακόμη και άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας.

Πολλοί από αυτούς ως μέλη των Αθλητικών Ομάδων Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας εφαρμόζουν την απελευθέρωση των αλιευμάτων (catch & release) όχι μόνον όταν επιβάλλεται (κατά την διάρκεια των αγώνων αθλητικής αλιείας) αλλά και σε όλες τις εξορμήσεις τους.

Το παράδειγμα των δύο νεαρών ερασιτεχνών αλιέων από τα Γρεβενά, ξεχώρισε και προβάλλει μέσα από την σελίδα του ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μησιόπουλος και ο Απόστολος Νταγκούμας σε πρόσφατη εξόρμησή τους στην Παμβώτιδα απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους και την αγάπη τους για τα υδάτινα συστήματα και τους ιχθυοπληθυσμούς τους.

 

Για την ιστορία αλίευσαν 20 κοινούς κυπρίνους βάρους 1 έως 5,5 κιλών και ένα grass carp βάρους 10 κιλών, τα οποία και απελευθέρωσαν στο σύνολό τους.


Αξιέπαινοι για την ενέργειά τους την οποία μπορούν να μιμηθούν κι άλλοι!

Ακολουθήστε μας στο facebook: