Ψάχνουν 25 χρόνια θέση για το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στην Αθήνα

Ιανουάριος 31, 2018 10:28 ΠΜ
More videos

25 ολόκληρα χρόνια κρατάει η περιπέτεια τοποθέτησης του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, αν και το θέμα έχει απασχολήσει την ελληνική βουλή αλλά και τα δημοτικά συμβούλια της πόλης ο έφιππος Μέγας Αλέξανδρος του Γιάννη Παππά έχει τοποθετηθεί σε περισσότερα από 5 σημεία της Αθήνας αλλά μόνο τα λόγια.

Η λαογραφία θέλει την Γοργόνα να ρωτάει τους ναυτικούς αν «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» Την ίδια ώρα οι Αθηναίοι ρωτάνε που βρίσκεται το άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη. Αν και έχει περάσει στην κατοχή του δήμου από το 1992 μέχρι τώρα βρίσκεται στον κήπο του εργαστηρίου του Γιάννη Παππά.

Tο άγαλμα κατασκευάσθηκε το 1973 και το 1992 αγοράστηκε και έγινε δωρεά στον δήμο της Αθήνας. Επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατασκευάζεται βάθρο στην συμβολή της Λεωφόρου Αμαλίας με την Αθανασίου Διάκου, αλλά το άγαλμα δεν τοποθετήθηκε ποτέ.

Το βάθρο παραμένει εκεί ακόμα και σήμερα, απλά έχει αφαιρεθεί η πινακίδα με το όνομα του μεγάλου στρατηλάτη. Κάποιος μάλιστα τοποθέτησε έναν πίνακα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την εικόνα όμως να έχει αλλοιωθεί από το πέρασμα του χρόνου.

Το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου είναι έργο του Γιάννη Παππά, δημιουργού των αγαλμάτων του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Χαρίλαου Τρικούπη στην βουλή των Ελλήνων.

Δείτε το βίντεο του Star:

[star]

Αφήστε το σχόλιό σας
Ακολουθήστε μας στο facebook: