Πρώτα οι μετανάστες – Τελευταία προτεραιότητα του πρωθυπουργού τα Ίμια

15 Φεβρουαρίου, 2018 9:47 ΜΜ
More videos

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε το υπουργείο Ναυτιλίας και όχι το υπουργείο Άμυνας, για να απαντήσει στην Τουρκία, τρεις μέρες μετά.

Ωστόσο, στην αρχή δεν αναφέρθηκε στο επεισόδιο στα Ίμια, αλλά στο Μεταναστευτικό και το οργανωμένο έγκλημα.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Επαίνεσε το Λιμενικό, επειδή σώζει ζωές στο Αιγαίο, εννοώντας τους… «μετανάστες», τους οποίους στέλνουν οι Τούρκοι και τους έχουν δώσει εντολή να βυθίζουν τις βάρκες, προκειμένου να τους συλλέγουν οι ναυτικές δυνάμεις μας.

Επίσης, ανέφερε πως «είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις που άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού με κίνδυνο της ζωής τους κατάφεραν να αποτρέψουν την εισδοχή ναρκωτικών στην χώρα μας από το εξωτερικό».

«Η Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορά μας. Με ισχυρή παρουσία και σε στενή συνεργασία με την FRONTEX που διεξάγει την πιο μεγάλη της επιχείρηση, στο Αιγαίο. Στα θαλάσσια σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ», υπογράμμισε και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις διάσωσης μεταναστών και σύλληψης διακινητών ναρκωτικών!

Στο τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε τον κόπο να αναφερθεί και στο περιστατικό στα Ίμια, στα οποία οι Τούρκοι «αλωνίζουν» εμβολίζοντας ελληνικά σκάφη και απαγορεύοντας σε Έλληνες ακόμα και να ψαρεύουν.

«Το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής που απείλησε ανθρώπινες ζωές», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Το μήνυμα μάς είναι ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του ελληνικού λιμενικού σώματος βρίσκονται στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές όχι για να τις βάζουν σε κίνδυνο. Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια, είναι χώρα στο σκληρό πυρήνα της Ένωσης. Η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις κάποιους ενοχλεί. Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τα εθνικά μας σύνορα, αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ποια είναι η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας;

  • Η παράδοση του ονόματος «Μακεδονία»;
  • Η μηδενική αντίδραση σε τουρκικές επιθέσεις στο Αιγαίο μας;
  • Οι Αλβανοί που ζητούν ελληνικά εδάφη;

Ποια είναι η πρώτη προτεραιότητα των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων σε περιόδους κρίσης;

Να μαζεύουν μετανάστες και να συλλαμβάνουν διακινητές ναρκωτικών ή να προστατεύουν τα εθνικά σύνορα και τα Ίμια, τα οποία οι Τούρκοι, αυτή την στιγμή, «μαυρίζουν»;

Παρακολουθήστε με προσοχή ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού:

Ομιλία στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η ψυχή των μελών του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το πιο σημαντικό αποτρεπτικό όπλο που διαθέτει η πατρίδα μας. Σας είμαστε ευγνώμονες, σας συγχαίρουμε, θα είμαστε δίπλα σας στις προσπάθειές σας. Ομιλία, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: