Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠρόβατο στην Νότια Αφρική γέννησε αρνάκι που έχει ανθρώπινη μορφή

Πρόβατο στην Νότια Αφρική γέννησε αρνάκι που έχει ανθρώπινη μορφή

Παραμορφωμένο αρνί έχει σπείρει τον φόβο στην περιοχή Lady Frere, που βρίσκεται στα ανατολικά της Νοτίου Αφρικής.

Προληπτικοί χωρικοί υποστηρίζουν ότι «το πλάσμα που γέννησε ένα πρόβατο, είναι μισός άνθρωπος και μισό τέρας και το έστειλε ο Διάβολος».

99a287c6af6bf8a5929941b832c7ab8d

Σύμφωνα με την Daily Mail, περίπου 4000 κάτοικοι και αγρότες είναι πεπεισμένοι πως ο καρπός του προβάτου είναι ένας συνδυασμός μαγείας και… κτηνοβασίας (δηλαδή σεξουαλική συνεύρεση ανθρώπου με ζώο).

Ο πανικός που προκάλεσε το περίεργο πλάσμα ήταν τόσο μεγάλος που οι Αρχές έστειλαν έναν ειδικό για να εξετάσει το πλάσμα, καθώς οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ταχύτατα.

d98f312acdfcece7dc041fb13762043b

Ο επικεφαλής των κτηνιατρικών υπηρεσιών, Dr. Lubabalo Mrwebi, παραδέχθηκε πως το “ζώο” που γεννήθηκε νεκρό, αν και είχε ομοιότητες με ανθρώπινο πλάσμα, δεν είχε ανθρώπινα μέλη.

«Οι φωτογραφίες δεν είναι προϊόν απάτης, ωστόσο το εξαιρετικά παραμορφωμένο αρνί που γεννήθηκε από ένα πρόβατο στην πόλη Lady Frere αυτή την εβδομάδα, έχει όντως ανθρώπινη μορφή. Δεν είναι πάντως άνθρωπος, αλλά ένα… νεογέννητο αρνί που μολύνθηκε από μια ασθένεια στα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης», εξήγησε.

Ο Dr. Lubabalo Mrwebi εξήγησε πως η εγκυμοσύνη συνέπεσε με μια μακρά περίοδο βροχοπτώσεων στην περιοχή, κατά την διάρκεια της οποίας ίσως το πρόβατο “δέχθηκε επίθεση” από … κουνούπια και σκνίπες που “κουβαλούσαν” διάφορους ιούς.

4b3b81bc5998c3375d379d86299c3a99

«Είναι λογικό να υποθέσουμε πως το πρόβατο μολύνθηκε από τον ιό RVF. Ο ιός αυτός μεταδίδεται από τη μήτρα του προβάτου στο έμβρυο και μετά τη μόλυνση προέκυψαν οι δυσμορφίες», ανέφερε ο ίδιος γιατρός. Τι και αν δόθηκαν επιστημονικές εξηγήσεις, οι χωρικοί πάντως δεν ησύχασαν.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γεννήθηκε τέτοιο πλάσμα. Και στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες καταστάσεις! Στη Νιγηρία το 2013 είχε γεννηθεί ένα πλάσμα μισός άνθρωπος, μισός πρόβατο. Μάλιστα, ένας παπάς είχε κατηγορηθεί και είχε συλληφθεί επειδή επιδιδόταν σε σεξουαλικές περιπτύξεις με… πρόβατα σε μια στάνη στο Ακινάσου της επαρχίας Σουνιάνι.

[dailymail] [star]

Τα πιο σημαντικά