Πρωτοφανής διασυρμός Έλληνα πολίτη στο facebook χωρίς κανένα στοιχείο

6 Αυγούστου, 20177:22 ΠΜ
More videos

Είναι γνωστό πως η δύναμη των κοινωνικών δικτύων στη μετάδοση της πληροφορίας είναι ασύλληπτη σε σχέση με πριν λίγα χρόνια. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες όμως, μπορεί να είναι λανθασμένες και να οδηγήσουν στην άδικη στοχοποίηση ανθρώπων.

Παρακάτω θα δούμε, όπως αποκαλύπτουν τα ellinikahoaxes.gr, μια ακριβώς τέτοια περίπτωση, όπου το πρόσωπο και τα πλήρη στοιχεία ενός συμπολίτη μας έχουν εμπλακεί σε μια ιστορία που έχει γίνει viral στο Facebook, με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ο εικονιζόμενος είναι «ψυχοπαθής δολοφόνος και κυκλοφορεί στη περιοχή του Περισσού, σφάζοντας αδέσποτα ζώα και απειλεί τη ζωή όσων προσπαθούν να τα ταΐσουν». Όπως όμως θα δούμε παρακάτω, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη για αυτή την καταγγελία. 

Η επίμαχη ανάρτηση που δημιούργησε το σάλο, και έχει πάνω από 7.000 κοινοποιήσεις, αναρτήθηκε σε προφίλ με το όνομα Παναγιώτης Χατζηστεφάνου.

Λίγες ώρες αργότερα, ο «Panagiotis Chatzistefanou» κοινοποίησε την ιστορία στο προφίλ του, προσθέτοντας τον ισχυρισμό ότι αυτό το άτομο «είναι ψυχοπαθής και κυκλοφορεί με μαχαίρι, σφάζοντας γάτες».

Αν και από την εικόνα του νεκρού ζώου, δεν φαίνεται να είναι μαχαιρωμένο, αποφασίσαμε να πάρουμε τηλέφωνο την καταγγέλουσα για να μάθουμε τι συνέβη.

Η γυναίκα μας είπε ότι έχει προστριβές με τον εικονιζόμενο και την οικογένειά του, επειδή φροντίζει αδέσποτες γάτες και για αυτό το λόγο έχει δεχτεί πολλές φραστικές επιθέσεις. Μας ανέφερε επίσης ότι έχει στοχοποιηθεί και έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της.

Όταν όμως την ρωτήσαμε, εάν είδε το άτομο αυτό να μαχαιρώνει την αδέσποτη γάτα, μας απάντησε ότι την βρήκε νεκρή ένα πρωί, χωρίς να γνωρίζει ακριβώς πώς πέθανε. Το προηγούμενο βράδυ είχε δεχτεί απειλητικό μήνυμα από το άτομο που κατηγορεί. O εικονιζόμενος στη φωτογραφία (Φίλιππος), δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ που έστειλε το απειλητικό μήνυμα. Η καταγγέλουσα, συνδύασε το παρακάτω μήνυμα με το εικονιζόμενο άτομο, εντελώς αυθαίρετα.

Παρόλα αυτά, ο «Panagiotis Chatzistefanou» δεν δίστασε να καλέσει τον διαδικτυακό «όχλο» σε «πογκρόμ» κατά του «μαχαιροβγάλτη» Δ.Δ με φωτογραφία του 27χρονου Φίλιππου Τσιπλάκου και της κοπέλας του.

Στο περιστατικό ενεπλάκη η φιλοζωική ομάδα Angels Team Athens, που μετέβη στο σημείο για να ελέγξει τις καταγγελίες. Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκαναν στο Facebook, οι ισχυρισμοί της καταγγέλουσας όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, αλλά το άτομο που στοχοποιήθηκε δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.

Ο ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ …Η ΟΧΙ?

Ομάδα Angels Team Athens
Ο ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ
…Η ΟΧΙ?
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!!!
Νομίζω ότι όποιος κοινοποίησε την ανάρτηση αυτή, οφείλει να κεινοποιήσει και αυτό το βίντεο…

αρχικές αναρτήσεις:
από Tereza Bardhi

συγνώμη για της φωτογραφίες ειχα πει δεν θέλω να βάλω νεκρό ζωάκι να μην στεναχωρήσω και άλλους. ….. ο ψυχοπαθής μαχει…

Posted by Tereza Bardhi on Mittwoch, 2. August 2017

και από Panagiotis Chatzistefanou

ΕΠΕΙΓΟΝ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ Πρέπει να βρεθεί άμεσα και να συλληφθεί αυτός ο ψυχοπαθής δολοφόνος. Λέγεται Δημήτρης Δούκας, είναι …

Posted by Panagiotis Chatzistefanou on Mittwoch, 2. August 2017

ΠΣΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
Το παρακάτω είναι μια καθαρά δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης που έχει γίνει Πανελλήνια γνωστή πλέον! Η κάλυψη είναι από τον Panagiotis Milas σαν εθελοντής, και σαν αρχηγός της ομάδας Angels. Δεν έχει καμία νομική υπόσταση και κανένα δικαστικό χαρακτήρα.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΛΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Όσοι ενδιαφέρεστε λοιπόν για την άποψη του αρχηγού της ομάδας Angels, προχωρήστε στην ανάγνωση και στο βίντεο. Το αν συμφωνείτε με την άποψη ή αν διαφωνείτε, είναι καθαρά δικαίωμά σας. Όπως προαναφέρουμε, δεν πρόκειται για απόφαση δικαστηρίου, αλλά καθαρά για προσωπική άποψη. Εμείς καλύψαμε το γεγονός, είπαμε την άποψή μας βασισμένοι σε αυτά που είδαμε και ακούσαμε εκεί, και όχι σε αυτά που διαβάσαμε στο facebook, και την μοιραζόμαστε μαζί σας, για να βγάλετε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα, έχοντας ακούσει και την άλλη πλευρά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ:
Στο τέλος του βίντεο, θα δείτε κάτι που θα σας αλλάξει αμέσως την γνώμη για την καταγγέλουσα και κατα συνέπεια και για τον “μαχαιροβγάλτη”!!! Δείτε το οποσδήποτε!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Στο βίντεο δεν υπάρχει η συνέντευξη της κυρίας Τερέζας, γιατί ενώ στην αρχή ήταν θετική και μας μιλησε στην κάμερα, μετά άλλαξε γνώμη και μας είπες ότι δεν επιθυμεί και θέλει να την διαγράψουμε. Φυσικά και έγινε σεβαστή η επιθυμία της, και δεν έβαλα την δική της συνέντευξη, παρ όλο που της είπα ότι αυτό είναι πιο πολύ εις βάρος της παρά προς όφελός της. Επέλεξε όμως να διαγραφεί και έτσι και έγινε.

Όλα ξεκίνησαν από την δημοσίευση της κυρίας Tereza Bardhi, για έναν “ψυχοπαθή δολοφόνο” που την κυνηγάει να την σκοτώσει με το μποξεράκι και το μαχαίρι στη μέση του δρόμου μαζί με όλο του το σόι, αλλά δεν τα κατάφερε, κατάφερε μόνο να σκοτώσει μια γατούλα με το μαχαίρι του και να την πετάξει στο πάρκο.
Δείτε την σχετική δημοσίευση της κυρίας, για να μη νομίζεται ότι υπερβάλω.

συγνώμη για της φωτογραφίες ειχα πει δεν θέλω να βάλω νεκρό ζωάκι να μην στεναχωρήσω και άλλους. ….. ο ψυχοπαθής μαχει…

Posted by Tereza Bardhi on Mittwoch, 2. August 2017

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ:
Η γατούλα που έχει βάλει η κυρία Τερέζα στην φωτογραφία, δεν έχει πεθάνει από μαχαίρι, αλλά από αυτοκίνητο και φαίνεται στις φωτό. Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία, καμία απόδειξη, ότι την έχει σκοτώσει ο κατηγορούμενος, και αντιθέτως η ίδια η φωτογραφία δεν συμφωνεί με την ιστορία της κυρίας Τερέζας. Σε διάλογο που είχαμε και της είπα ότι δεν έχει πεθάνει από μαχαίρι αλλά από αμάξι, η απάντηση που πήρα ήταν ότι ο δράστης την σκότωσε. Ρώτησα αν εννοεί ότι την πάτησε με το αμάξι του, και μου είπε όχι ο ίδιος, αλλά εκείνος φταίει, γιατί αν δεν τα είχε ξεκινήσει όλα αυτά, η γατούλα θα ζούσε!!!! Δεν κατάλαβα τον λογικό συνειρμό, αλλά πήγαμε παρακάτω…

Η φωτογραφία που έχει βάλει με το απειλητικό μήνυμα, δεν είναι ο κατηγορούμενος, δεν τον λένε Δημήτρη και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το προφίλ! Είναι άσχετο προφίλ, το όποιο το έχει σχετίσει καθαρά και μόνο με την φαντασία της η κυρία Τερέζα με το παιδί που κατηγορεί. Όταν ερωτήθηκε πως ένα άσχετο προφίλ το έχει σχετίσει με τον εν λόγο κύριο και είναι σίγουρη ότι είναι δικό του, η απάντηση είναι γιατί την επομένη την κυνήγησε να την σφάξει. Όταν της είπα ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρη γι αυτό, μου είπε ότι μάλλον θα είναι του ξαδέρφου του, καμία σχέση το όνομα φυσικά, και τέλος κατέληξε ότι είναι σίγουρα δικό του για κάποιο λόγο! Εγώ τον λόγο δεν τον κατάλαβα μη σας πω ψέματα. Επί της ουσίας, στοιχεία πάλι δεν υπάρχουν, παρα μόνο η μαρτυρία της.

Για το γεγονός το ίδιο, το οποίο είναι τόσο ακραίο, άνθρωπος να έχει βγει με το “σώβρακο” όπως λέει η κυρία και να την κυνηγάει μέσα στο δρόμο με μαχαίρι, οι δικοί της να την κυνηγούν με το αμάξι και να της κλείνουν το δρόμο και να την αρπάνε με τα χέρια, και όλα αυτά φυσικά, θα έκαναν πολύ μα πολύ φασαρία, φωνές, ένταση και γενικά πολύς θόρυβος, παρ όλα αυτά, κανένας απολύτως δεν βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι γίνετε!! Κανένας όμως!! Και φυσικά όλη η γειτονιά, έχει κάνει συνωμοσία εναντίων της για να μην μιλήσουν και να καλύψουν τον ψυχοπαθή

Κάτι ακόμα που μας έβγαλε νόημα είναι ότι αν αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν το κακό για τα ζωάκια που είναι απέναντι στο πάρκο και γενικά στη γειτονιά, τότε θα το είχαν κάνει πολλά χρόνια πριν και δεν θα περίμεναν να διαπληκτιστούν με την κυρία Τερέζα όπου και θα έπεφταν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Απόλυτα λογικό.

Κάτι τόσο ακραίο, από έναν άνθρωπο, να βγει έξω με το “σώβρακο” και με το μαχαίρι στο χέρι, λογικά είναι η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που έχει τέτοιες τάσεις και λογικά θα έχει προηγούμενα. Ξαφνικά στα 27 του να γίνουν όλα αυτά σε κοινή θέα από άνθρωπο που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, απίθανο δεν είναι, αλλά έχει λίγες πιθανότητες σύμφωνα με την δική μου λογική.

Όσο μιλάγαμε με την κυρία Τερέζα, ήταν πάνω στο μηχανάκι της έτοιμη για να φύγει αν έρθουν να την σκοτώσουν, και κάθε ένας που πέρναγε από εκεί με μηχανή ή αμάξι, ανησυχούσε ότι θα της επιτεθεί.
Όταν της είπα την επόμενη φορά που θα αρχίσει ο διαπληκτισμός να βγάλει βίντεο για να έχει στοιχεία, μου είπε ότι δεν μπορεί να τρέχει να σωθεί και να κρατάει και το κινητό. Της είπα όχι αν φτάσει εκεί το θέμα, φυσικά θα τρέξει. Να το κάνει στην αρχή, που θα ξεκινήσει με λόγια η επίθεση όπως γίνεται πάντα. Με διαβεβαίωσε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, και ότι θα έρθουν κατ ευθείαν να την σκοτώσουν χωρίς να πουν κουβέντα και γι αυτό δεν μπορεί να βγάλει και βίντεο!!

Δεν θα σας κουράσω με άλλα, γιατί πιστέψτε μας, ακούσαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ…
Ένα ακόμα πολύ βασικό θα σας πούμε. Πρότεινα και στις δύο μεριές, να πει ο ένας στον άλλο τι τους ενοχλεί και να συμφωνήσουν ότι από εδω και πέρα, θα υπάρχει μια κοινή λύση και μια ειρηνική συνύπαρξη στη γειτονιά.
Η οικογένεια του κατηγορουμένου, δέχτηκαν, που μετά από τέτοιο διασυρμό που έκανε στο παιδί τους, ήταν πολύ αξιοπρεπή συμπεριφορά από μέρους τους, και μάλιστα τα συγκεκριμένα τους λόγια ήταν “Φυσικά και να τα βρούμε με το κορίτσι, και να συνεχίσει να ταΐζει τα γατάκια απέναντι, αρκεί να το κάνει με τον σωστό τρόπο, να μην δημιουργεί εστία μολύνσεως και φυσικά να κατεβάσει όλες τις δημοσιεύσεις που συκοφαντούν το παιδί τους. Απόλυτα λογικό, και απόλυτα αξιοπρεπές!

Από την άλλη μεριά, της κυρίας Τερέζας τώρα, δεν υπήρχε καμία μα καμία διάθεση για διάλογο και για ειρήνη. Δεν κατάλαβα τα περισσότερα που μου έλεγε, γιατί μου μπέρδευε και παλιές ιστορίες, εντελώς άσχετες με το θέμα, έφευγε τελείως από το ζητούμενο, και γενικά, παραλογισμός. Είμαι πολύ υπομονετικός άνθρωπος, παρ όλα αυτά, κατάφερε να με κάνει να παραιτηθώ από κάθε προσπάθεια διαλόγου και να φύγει. Μετά επέστρεψε, ήρθε από μόνη της εκεί που έλεγε ότι δεν θέλει να πλησιάσει γιατί θα την σκοτώσουν, και φυσικά το μόνο που έκανε ήταν να δημιουργήσει ένταση και ανακατωσούρα.

…για να μην σχολιάσω στο τέλος του βίντεο που υπάρχει βιντεάκι που δείχνει την καταγγέλουσα, την κυρία Τερέζα, να πετάει πέτρα σε άνθρωπο που απλά πέρασε κοντά από τα γατάκια που ταΐζει! Αυτό εμένα μου δείχνει διαταραγμένη προσωπικότητα, και φανατισμό, όχι φιλοζωία! Αυτή είναι λοιπόν η κυρία που τα ξεκίνησε όλα… βγάλτε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα!!

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Το δικό μου προσωπικό συμπέρασμα βάση όλων των παραπάνω, είναι ότι η κυρία Τερέζα, διαπληκτίστηκε καλώς ή κακώς με τους απέναντι, σίγουρα βρισκότανε, κανείς δεν είναι άγγελος σε αυτή την υπόθεση, αλλά εκείνη όμως, αντί να το σταματήσει εκεί, έπλασε από την φαντασία της μια απίθανη ιστορία, και κατάφερε να διασύρει έναν νεαρό και όλη του την οικογένεια σε όλη την Ελλάδα. Κατάφερε από το πουθενά, να τον στιγματίσει και να του δημιουργήσει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα στη ζωή του. Εκτός από την καθημερινότητά του που τον κοιτάνε με αηδία στο δρόμο, μέχρι και η ζωή του απειλείτε κυριολεκτικά! Απειλητικά τηλεφωνήματα, αυτοκίνητα να τον περιμένουν κάτω από το σπίτι του και να κάνουν γύρους. Κίνδυνος για εκείνον και για την οικογένειά του. Και όλα αυτά, από μια ανάρτηση στο facebook, μερικές φωτογραφίες που είναι άσχετες τελικά με το θέμα και ένα κείμενο μιας φανατικής φαντασιόπληκτης.

Αυτό ξαναλέω, είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ συμπέρασμα, δεν είστε υποχρεωμένοι να το δεχτείτε ούτε να συμφωνήσετε.
Θεωρήσαμε όμως χρέος μας σαν ομάδα, να το κάνουμε δημόσιο, για να καθαρίσουμε το όνομα ενός αθώου ανθρώπου και τις οικογένειάς του, που πέσανε θύμα φανατισμού και παράνοιας. Δύο λέξεις που δυστυχώς χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία της φιλοζωίας στην Ελλάδα.

Θέλουμε να φύγει αυτό το πρόσωπο από την φιλοζωία. Θέλουμε να έχει ένα πρόσωπο, αξιοπρέπειας, ευγένειας, σεβασμό και λογικής. Και γι αυτό σαν ομάδα θα παλέψουμε πολύ σκληρά να το αποκαταστήσουμε.

Αυτό το γεγονός είναι λοιπόν ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ FACEBOOK!!!
Μην τρέχουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από φωτό και λόγια κάποιου ανθρώπου, που μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί όμως και να είναι συμφέροντα ή προβληματική συμπεριφορά!!
ΔΕΝ ΔΙΑΣΎΡΟΥΜΕ έναν άνθρωπο έτσι, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις ακράδαντες!!

Ας μάθουμε λοιπόν όλοι από αυτό, και ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!!

Δημοσιεύτηκε από Angels Team Athens στις Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Με βάση τα λεγόμενα της ίδιας της καταγγέλουσας που μας δήλωσε ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό και τη μαρτυρία της Angels Team Athens που δεν διαπίστωσε κάτι μεμπτό, ο ισχυρισμός πως «κυκλοφορεί ψυχοπαθής που σφάζει γάτες στο Περισσό», καταρρίπτεται.

Ωστόσο, το ρεζουμέ της ιστορίας όμως είναι (και) αλλού. Τις τελευταίες ημέρες, στήθηκε στο Facebook «λαϊκό δικαστήριο» στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι δίκασαν και καταδίκασαν 2 ανθρώπους, βασιζόμενοι σε έναν εντελώς ανυπόστατο ισχυρισμό.

Επικοινωνήσαμε με τον Φίλιππο Τσιπλάκο, ο οποίος σε κατάσταση σοκ μας δήλωσε: «Καταστρέφεται η οικογένεια μου, καταστρέφομαι εγώ, καταστρέφεται η κοπέλα μου. Χωρίς το παραμικρό στοιχείο ο κύριος Χατζηστεφάνου μας διέσυρε με αποτέλεσμα να δεχόμαστε πρωτοφανή επίθεση από πλήθος ανθρώπων, που απειλεί ακόμη και τη ζωή μας. Ζητούμε βοήθεια, για να σταματήσει ο διασυρμός μας».

Ήδη η οικογένεια Τσιπλάκου έχει καταθέσει τρεις μηνύσεις, μία κατά της χρήστριας του facebook που ξεκίνησε την ανυπόστατη καταγγελία, καθώς και άλλων δύο πολιτών που τους απείλησαν έξω από το σπίτι τους. Τις επόμενες μέρες θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του «Panagiotis Chatzistefanou».

Είναι πραγματικά εκπληκτική και συνάμα τρομακτική η δύναμη των social media, μέσα από τα οποία, μια ιστορία που δεν στηρίζεται σε καμία απόδειξη, γίνεται viral και μπορεί να απειλήσει τη σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου.

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά που κοινοποιούν, ακόμη και αν προέρχονται από δημόσια πρόσωπα. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός και ειδικά τα «λαϊκά δικαστήρια» είναι εύκολο να στηθούν στο Facebook και περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης, πολλές φορές χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Οι καταστάσεις αυτές είναι δύσκολο να περιοριστούν, αφού δεν υπάρχει περιορισμός ούτε των ποστ και των μηνυμάτων που διανέμονται και κοινοποιούνται ηλεκτρονικά, ούτε του αριθμού των παραληπτών. Οι συνέπειες για το άτομο που έχει στοχοποιηθεί, μπορεί να είναι συντριπτικές και εκτός από ψυχολογική φόρτιση και τρομοκράτηση, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να βρεθεί κάποιος θερμοκέφαλος που θα αποφασίσει να πάρει το «νόμο» στα χέρια του.

[ellinikahoaxes] [factchecker]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News