Το πρώτο έξυπνο ρολόι για τυφλούς έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης μηνύματος

25 Φεβρουαρίου, 201711:41 ΠΜ
More videos

Υπάρχουν πάνω από 285 εκατομμύρια άτομα με προβλήματα όρασης στον κόσμο και οι ζωές τους ίσως γίνουν πολύ καλύτερες. Ένας προγραμματιστής από τη Νότια Κορέα, δημιούργησε το «Ντοτ», το πρώτο έξυπνο Μπράιγ ρολόι στον κόσμο.

Το Ντοτ, εμφανίζει μηνύματα χρησιμοποιώντας πληροφορίες από 4 ενεργά στοιχεία Μπράιγ. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν με ποια ταχύτητα θα ενημερώνονται οι χαρακτήρες. Συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth (όπως κάθε έξυπνο ρολόι) και μπορεί να λάβει οποιοδήποτε κείμενο από οποιαδήποτε εφαρμογή ή υπηρεσία (Messenger, οδηγίες από το Google Maps, κλπ.).

Οι χρήστες, μπορούν επίσης να στείλουν απλά μηνύματα χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στο πλάι του ρολογιού. Το Ντοτ, υποστηρίζει το Open API. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να αναπτύξει ή να προσαρμόσει τις εφαρμογές σε αυτό.

Υπάρχουν διάφορες ψηφιακές συσκευές για τυφλούς εδώ και αρκετό καιρό αλλά η πλειοψηφία τους περιλαμβάνει ήχους. Αυτό δημιουργεί προβλήματα. Ο χρήσης θα πρέπει να συνδέσει τα ακουστικά του άρα να αποσπαστεί η προσοχή του από τους ήχους του περιβάλλοντος (είναι ζωτικής σημασίας για τους τυφλούς). Η άλλη τους επιλογή είναι να ακουστούν δημόσια τα μηνύματα-πληροφορίες.

Επιπλέον, οι υπάρχουσες ψηφιακές συσκευές ανάγνωσης Μπράιγ, είναι κυρίως ογκώδεις και ακριβές. Μόνο το 5% των ανθρώπων με προβλήματα όρασης έχει κάποια από αυτές.

Το συγκεκριμένο ρολόι αναπτύσσεται εδώ και 3 χρόνια και μπορείτε να το βρείτε τώρα διαθέσιμο.

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Μπορείτε να το βρείτε στο dotincorp.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News