Η πρώτη πόλη που θα επιπλέει θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2020

14 Νοεμβρίου, 2017 1:45 ΜΜ
More videos

Η πρώτη πόλη που θα επιπλέει θα είναι έτοιμη μέχρι το 2020 και θα βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά την Ταϊτή.

Ξενοδοχεία, σπίτια, εστιατόρια και γραφεία θα χτιστούν μέσα στα επόμενα χρόνια από το μην κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Seasteading, το οποίο ελπίζει “να ελευθερώσει τον κόσμο από τους πολιτικούς.”

Τα ριζοσπαστικά σχέδια, που χρηματοδοτήθηκαν από τον ιδρυτή του PayPal Πίτερ Τιλ, περιλαμβάνουν την δημιουργία ενός καινούργιου ανεξάρτητου κράτους που θα επιπλέει σε διεθνή ύδατα και θα έχει τους δικούς του νόμους.

Σε συνέντευξή του, ο Τζο Κουίρκ, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Seasteading, δήλωσε ότι θέλει να δει χιλιάδες πόλεις να επιπλέουν μέχρι το 2050, η κάθε μια από τις οποίες θα προσφέρει διαφορετικούς τρόπους διακυβέρνησης.

“Οι κυβερνήσεις δεν καλυτερεύουν. Έχουν κολλήσει σε προηγούμενους αιώνες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο έλεγχος της γης προκαλεί βία”, δήλωσε ο Κουίρκ στους New York Times.”

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Το Ινστιτούτο Seasteading μαζί με τον πολιτικο-οικονομικό θεωρητικό Πάτρι Φρίντμαν πέρασαν τα τελευταία 5 χρόνια, κάνοντας σχέδια για “μόνιμες και καινοτόμες κοινότητες που θα επιπλέουν στην θάλασσα.”

“Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ποικιλία κυβερνήσεων για μια μεγάλη ποικιλία πολιτών.”

Η Γαλλική Πολυνησία, ένα σύμπλεγμα 118 νησιών, ενδιαφέρεται για αυτό το πρότζεκτ καθώς η περιοχή κινδυνεύει από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, η πειραματική πόλη που θα επιπλέει θα μπορούσε να δοκιμάσει καινούργιες ιδέες για την αντιμετώπιση της πείνας, την θεραπεία ασθενειών, την ενίσχυση των φτωχών και τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας.

Τον επόμενο χρόνο θα καταρτιστεί ένα πρόχειρο νομοσχέδιο και η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2019. Οι πλεούμενες πόλεις θα έχουν υδατοκαλλιέργειες, υγειονομική περίθαλψη, εγκαταστάσεις ιατρικής έρευνας και βιώσιμες μονάδες ενέργειας.

Η πρώτη πόλη θα χτιστεί σε ένα δίκτυο 11 πλατφορμών ορθογώνιου και πεντάγωνου σχήματος, ώστε να μπορεί η πόλη να διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες των πολιτών της.

Οι πλατφόρμες θα έχουν μήκος και ύψος 50 μέτρα για να προστατεύουν τους ανθρώπους και τα κτίρια.

Το ινστιτούτο ισχυρίζεται ότι θα “δώσει στους ανθρώπους την ελευθερία να επιλέξουν την κυβέρνηση που θέλουν αντί να μένουν κολλημένοι με αυτή που έχουν.”

[dailymail]