Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
γάτεςΗ πρώτη δημόσια εμφάνιση της "γάτας της ερήμου" μετά από 10 χρόνια

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της “γάτας της ερήμου” μετά από 10 χρόνια

Υπάρχουν τόσα πολλά σπάνια είδη ζώων σε αυτόν τον κόσμο, που όλος ο κόσμος προσπαθεί να τα σώσει. Για παράδειγμα, η γάτα της ερήμου ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά κανείς δεν την είχε δει για 10 χρόνια. Είναι τόσο ντροπαλή και απόμακρη, που είναι πολύ δύσκολο να την παρατηρήσεις, πόσο μάλλον να την μελετήσεις.

Δείτε παρακάτω σπάνιες φωτογραφίες της γάτας της ερήμου.

1

© depositphotos.com

Είναι σχεδόν αδύνατον να δεις την γάτα της ερήμου, αφού σκάβει και θάβεται μέσα στην άμμο για να αντιμετωπίσει την ζέστη. Επίσης, έχουν τρίχωμα στις πατούσες τους για να μην αφήνουν ίχνη στην άμμο.

2

© Gerard Lacz/REX

Δεν πίνουν νερό. Το απαιτούμενο νερό το παίρνουν από το φαγητό: πουλιά, φίδια και μικρά θηλαστικά. Για αυτό και δεν θα τις δείτε ποτέ δίπλα σε όχθες νερού.

3

© popmech

Η τελευταία φορά που εθεάθη μια γάτα της ερήμου στα Η.Α.Ε. ήταν πριν από 10 χρόνια. Για να καταφέρουν να τραβήξουν αυτές τις φωτογραφίες, οι επιστήμονες και οι ερευνητές έπρεπε να προσπαθήσουν πάρα πολύ.

4

© seeker

Οι επιστήμονες από το Άμπου Ντάμπι έβαλαν κάμερες- παγίδες στα αγαπημένα γεύματα των γατών της ερήμου, δηλαδή ποντίκια και ερπετά. Ο κόπος τους δεν πήγε χαμένος, αφού κατάφεραν να τραβήξουν 12 φωτογραφίες.

5

© popmech

Αυτοί οι νυκτόβιοι κυνηγοί είναι είδος υπό εξαφάνιση. Επίσης, εκτός από το φυσικό τους περιβάλλον, ζουν και σε 28 ακόμη ζωολογικούς κήπους του κόσμου.

6

© ma-planete

Η έρευνα των επιστημόνων είναι πολύτιμη, αφού βοηθάει στην δημιουργία καλύτερων καταφυγίων για τις γάτες της άμμου.

Πηγή: Seeker

 Τα πιο σημαντικά