Πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ στην ελληνική αγορά ο Σκλαβενίτης

Απρίλιος 20, 2017 3:17 ΠΜ
More videos

Tην πρώτη θέση στην αγορά στην αγορά σουπερμάρκετ θα καταλάβει ο νέος Σκλαβενίτης μετά την εξαγορά του Μαρινόπουλου, έχοντας σημαντική διαφορά από τον δεύτερο μεγάλο παίκτη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο όμιλος Σκλαβενίτη εκτιμάται ότι θα κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά, με μερίδιο που θα προσεγγίζει το 25% με 35% θα είναι δηλαδή κατά περίπου 5% έως 10% υψηλότερο από τον δεύτερο πλέον ανταγωνιστή, ΑΒ Βασιλόπουλο.

Το δίκτυο των καταστημάτων Ελληνικές Υπεραγορές θα καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας με 383 καταστήματα όλων των τύπων. Συνολικά πλέον το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου Σκλαβενίτη, το οποίο θα τριπλασιαστεί, θα αριθμεί 544 καταστήματα.

Το μερίδιο του ομίλου Μαρινόπουλος στην αγορά λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, στην οποία συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται οι ΟΚ ANYTIME και CRM σύμφωνα με στοιχεία του 2015, μετά την ολοκλήρωση της υπό κρίση πράξης, θα είναι πλέον αμελητέο (μικρότερο από [0-5]% στην εθνική αγορά).

AdTech Ad

Τα 22 καταστήματα που εκποιούνται:

Στην ίδια απόφαση αναφέρονται επίσης λεπτομερώς οι διευθύνσεις των 22 προς εκποίηση καταστημάτων που ανέλαβε η «Σκλαβενίτης» στο πλαίσιο των δεσμεύσεων έναντι της ΕΑ:  Κυκλάδων 17 (Ηράκλειο Κρήτης), Ευδόξου 24, (Δήμος Αθηναίων), Αγ. Δημητρίου 149 (Άγιος Δημήτριος Αττικής), Γρ. Λαμπράκη 59 (Πειραιάς), Ελλησπόντου 25 (Νέα Σμύρνη), Μεθώνης και Αιτωλικού ( Πειραιάς), Αδριανουπόλεως 16-18 (Δήμος Αθηναίων), Φλέμιγκ 16 (Άγιος Ιωάννης Ρέντης), Χρυσοστόμου Σμύρνης 40 (Ταύρος), Αγίας Βαρβάρας 102 (Παλαιό Φάληρο), Σαλαμίνος και 28ης Οκτωβρίου (Άσπρόπυργος), Λαοδικείας και Αμυραδάκη (Νίκαια), Σουλίου 30-32 (Άγιος Δημήτριος), Παύλου Μελά 5 (Πειραιάς), Μπακνανά 24 (Δήμος Αθηναίων), 2ας Μεραρχίας 30 και Πραξιτέλους (Πειραιάς), Λ. Πεντέλης 146-148 (Βριλήσσια), Αχιλλέως 98 (Παλαιό Φάληρο), Θεομήτορος 38 (Άγιος Δημήτριος), Δημητρακοπούλου 56 και Σοφοκλέους 99 (Καλλιθέα), Λ. Ηροδότου 54 και Διονυσίου (Ηράκλειο Κρήτης) και Ιατρού Παπαγεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου (Ιεράπετρα). Τα πρώτα 14 καταστήματα ανήκουν στο πρώην δίκτυο της «Μαρινόπουλος», τα επόμενα έξι καταστήματα στο παλιό δίκτυο της «Σκλαβενίτης» και τα δύο τελευταία λειτουργούν υπό το σήμα «Χαλκιαδάκης». Πρόκειται κυρίως για καταστήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους με το μικρότερο να είναι 170 τ.μ. και το μεγαλύτερο 1.000 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα καταστήματα θα πρέπει να είναι σε πλήρη λειτουργία, τόσο από άποψη προσωπικού όσο και από άποψη αποθεμάτων καθόλη τη διάρκεια της περιόδου εκποίησης.

Η εκποίηση αφορά στη μεταβίβαση αδειών και άυλων στοιχείων (φήμη και πελατεία), ενώ η εκποίηση πάγιου εξοπλισμού των εν λόγω καταστημάτων αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω συμφωνίας μεταξύ των μερών.

[insider]

Ακολουθήστε μας στο facebook: